Горещата вана е много полезна при главоболие.

Напълнете ваната с максимално гореща вода (колкото можете да търпите). Когато се потопите в нея нивото на водата не трябва да надвишава нивото на коленете. Спокойно отпуснете във водата ръцете до лактите. В това положение останете 5-8 минути, съветват от здраве.bg.

Често главоболието е провокирано от приток на кръв и повишено кръвно налягане.

Благодарение на горещата вана кръвта отива към краката и ръцете и престава да пулсира в главата. Тази процедура е ефективна и при първите признаци на настинка.



При различни травми и големи физически натоварвания много спортисти прибягват до следния начин за отпускане и намаляване на мускулните болки:

Половината вана се напълва с приятна за тялото вода и след като вече сте легнали в нея я допълвате със силна струя гореща вода. Напълно достатъчно е да полежите в такава вана около 10 минути. Затоплянето става постепенно и ви позволява да се отпуснете.

Горещата вана не се препоръчва на хора със сърдечни проблеми!.

Приятно допълнение към горещата вана е взимането на горещ душ.

Когато се чувствате уморени и се нуждаете от спокойствие, влезте във ваната и застанете под силната струя вода, така че водата да пада върху главата ви и да не чувате нещо друго освен нейния шум. Три минути са достатъчни да се почувствате напълно възстановени.