Автор
Woman.bg

Идеалният спорт за вас според професията и...

Каквото и да си говорим, независимо какво работим – няма да се лъжем – спортът е важен за здравето, както физически, така и душевно.

Седите в офис 8 часа/ден!
Лекарите, секретарките, касиерките... Когато професията ни държи обездвижени, тялото ни се изморява, а стойката подлежи на изкривяване. Изгърбваме се напред. Да, когато седим дълго време на едно място сме склонни да се изгърбваме. Напрежението в гърба и раменете е натоварващо. При такива обстоятелства вътрешната мускулатура е най-ангажирана, затова е важно да развиваме своето кардио, за да избегнем болките в гърба и тила. Карането на колело, джогингът, дисциплините с топка и пилатес тренировките са идеални за тези от нас, чиято професия изисква да стоим на едно място. Дами, внимание – избягвайте упражненията, които натоварват перианалната зона, тази, за да избегнете интра-абдоминални абсцеси, болки в корема, запек, извънматочна бременност и др.

Стоите прави?
Преподаватели, продавачи, медицински сестри... Всички те и други, са в постоянно движение. От сутрин до вечер са на крак, а след работния ден са физически изтощени. Тези от нас, които се развиват в тези сфери, трябва да развиват коремната мускулатура и тази на гърба. Водните спортове, стречингът, пилатес и фитнеса са добри методи да поддържате и тренирате здраво и силно тяло.

Прави, седнали... какво значение има, стресът е наличен.
Независимо от професията, която упражняваме, напрежението е налично. Тогава имаме два избора: да релаксираме или да евакуираме. Какво имаме предвид ли? Спортните варианти са два на брой: или тренираме бавно с йога, пилатес и/или тай-чи упражнения или залагаме на кардио тренировките, които спомагат за елиминиране на напрежението и освобождаване на съзнанието от стрес (волейбол, крос-фит, триатлон).