В началото на пролетта обичайно организмът е изтощен и има нужда от свежи сили под формата на ценни витамини и минерали. А сега, в ситуацията на пандемия, в която се намираме, се нуждаем от още по-добра защита срещу вирусите.

Опасният коронавирус ни атакува, а ние, изтощени от стрес и работа, няма да можем да се преборим, ако не вземем правилните превантивни мерки. Как да го направите?


Доказано е, че комбинацията от цинк, селен, витамин D и витамин C повишава съпротивителните сили на организма срещу вируси, бактерии и други патогени. Тези важни съставки ни защитават от вирусни инфекции, повишават работоспособността ни, гонят умората, засилват имунитета и жизнените ни сили.

Цинкът е изключително важен. Необходим е за дейността на над 300 ензима, които подпомагат метаболизма, храносмилането, нервната функция и много други процеси. Много е важно да имаме достатъчно количество цинк в организма си, защото това е от ключова роля за развитието и функцията на имунните клетки. Цинкът може да облекчи оксидативния стрес и да подобри имунния отговор, защото повишава активността на Т-клетките. А знаете, че именно те са основните "бойци" във войната с вирусите.

Селенът пък притежава силни антиоксидантни качества, с които спомага за правилното функциониране на щитовидната жлеза, контролира хормоните, повишава имунитета.
В комбинация с витамини А, Е и C, той защитава от грип и коронавирус (COVID-19).

Витамин D, известен като слънчевият витамин, се синтезира в тялото ни при излагане на слънце. Или при прием на добавки. Витамин D е отговорен за здравето на костите, зъбите, на сърцето.

Последни проучвания доказват и категоричната роля на витамин D в дейността на имунната система срещу вируси. През 2017 г. голям анализ на клинични проучвания показва, че приемът на витамин D намалява шансовете за развитие на респираторни инфекции с приблизително 42% - факт, който изобщо не е за пренебрегване!

Ползите от витамин С за здравето са наистина големи. Витамин С подобрява състоянието на имунната ни система и по този начин ни предпазва от простуда, кашлица, помага на организма да устои на атаките на вирусите и инфекциите.


Можем да си набавим всички тези ценни витамини и минерали чрез храната. Но това е доста бавен процес. Освен това трудно бихме могли да преценим правилната комбинация и количество. Много по-лесно е да заложим на добавките, които са създадени по специална рецепта и в тях има точното количество от всеки елемент, който е нужен на организма ни. Техният прием е лесен и не ни затормозява с излишно търсене и пресмятане на милиграми от полезните вещества. А и съгласете се, това не е работа за средностатистическия човек, който няма медицинско образование.

От известно време на пазара се предлага ЗинСеД, продукт, създаден специално за да ни пази от коварните вируси и в частност от коронавируса, затворил милиони хора по света в домовете им.

От името на продукта става ясно, че съдържа най-ценните за нас витамини и минерали. А именно – цинк, в неговата отлично усвояема форма (бисглицинат хелат), който поддържа защитните сили на организма и нормалния синтез на ДНК; органичен селен (лесноусвоима форма L-selenomethionine), който допринася за защита на клетките от оксидативен стрес; витамин D3 (от растителен източник), който допринася за нормалната функция на имунната система и обмяната на минерали; витамин C (щадяща стомаха форма – кацлиев аскорбат), който благоприятства имунния капацитет и възстановителните процеси на организма.

Комбинацията от тези съставки в ЗинСеД е подбрана така, че да бъде наистина лесно усвоима и наистина щадяща по-чувствителния стомах. Т.е. - предпазва, без да нанася щети. Точно от това имаме нужда, нали?

От някой, който да събере шепата витамини, които пием, в една таблетка, за която сме сигурни, че съдържа всичко, от което имаме нужда.

(в материала има продуктово позициониране)