Много от нас се опитват да не хапват по много, за да може да запазят фигурата си или да смъкнат някое и друго килце. Има някои техники, с които можем да контролираме апетита си. Разбира се, няма универсална рецепта за това, но можем да следваме ето тези правила.

Хапвайте по малко, но по-често

Запомнете - не е необходимо да се нахраним наведнъж с големи количества от каквото ни попадне или каквото има в хладилника. Най-добрият вариант е да се храним по-малко, но за сметка на това на около 3 часа. По този начин хем ще сме сити, хем ще избегнем преяждането.

Водата е важна!

Запомнете го и пийте по-често вода. Има хора, които приемат водата като лекарство - пият я само, когато много ожаднеят. Това не е правилно. Носете със себе си по едно малко шишенце с вода, тъй като особено през летните дни може много бързо да ожаднеете. Освен това, когато носите вода със себе си, ще се подсещате, че трябва да я изпиете. В офиса слагайте в близост до вас бутилка с вода и до края на работния ден я изпийте. Половин час преди хапване обаче пийнете чаша топла вода. Това ще напълни стомаха ви и така няма да изпитвате вълчи глад. Водата засища!

Движете се и ще намалите апетита

В моментите, когато изпитате глад, добър вариант е да започнете да се движите по-активно. Може да направите 10-минутна разходка навън или пък да отидете в залата. Физическите упражнения притъпяват глада. Ако изпитвате глад, а сте се запътили към спортната зала за тренировка - не се тъпчете преди спорт, защото когато започнете да тренирате, ще усетите, че чувството на глад отминава. Хапнете, след като се свършили със спортните занимания.