Автор
Бояна Николова

Как да открием хармонията в цикъла на живота си

Когато целият свят се е свил в черупката на страха и когато паника е стиснала за гушата цялото човечество, един лек, едва доловим гъдел, тук, на нашите географски ширини, опитва да изпълзи и да заеме подобаващото му място. Това е гъделът от идването на пролетта, а заедно с нея – вдъхновяващото, чисто, свежо ново начало, което е едновременно обещание за добро и надежда за победата му. И няма никакво значение какво е времето навън – сърдити облаци, буен вятър, снежна виелица или дъжд, защото в душите ни вече се е загнездило онова усещане за пролет, за идващото слънце, за нахлуващата топлина, за едно приповдигнато настроение и за вдъхновяващ оптимизъм, който помита всички улици, който е жива ваксина срещу собствените ни притеснения и тревоги. Ще вземем този оптимизъм внимателно в ръце и ще го засадим в глинени саксии, а от неговата луковичка ще израсне цветето на усмихнатите ни лица.

И докато ведрината се опитва да нахлуе в сърцата ни, едно чисто, нежно семенце покълва и показва засрамено крехки зелени листенца – това на възраждащото се женско начало, което търси своята хармония с природата и естествено се влива в нейните цикли и ритми. И може би неслучайно месец март е наричан „женски“ месец и неслучайно той е синоним на нежност, красота и вдъхновение. Защото месец март се асоциира с раждането и с новото начало, асоциира се с живота и с първата глътка въздух – тази, която само майката прави възможна. В римския календар месец март е първият месец от годината. Кръстен е на Марс (Мартиус), богът на плодородието, реколтата и земята, но и бог на войната, който извоюва със смелост победата на благодатта и изобилието.

И може би никак не е случайно, че в този месец жените са подчинени на собствените си природни стихии и търсят онази извечна хармония, която да обгърне съществата им и да им даде силите да осъществяват раждането – раждането на доброто, нежното, красивото, светлото и святото, раждането на уюта, на топлината, на вдъхновението, раждането на игривото намигване, на изкусителния флирт, на майчината ласка, на меката длан, на пърхането с мигли и на грациозната походка.

И може би никак не е случайно онова връхлитащо и помитащо чувство, което у всяка жена се ражда именно през март – силното, почти непреодолимо желание да се докоснеш до природата, да засадиш, да полееш, да заровиш пръсти в пръстта и с вълшебство да ѝ вдъхнеш живот, да усетиш аромата на първите стръкчета зелена свежест и да изпълниш гърдите си с омайния женски мирис на земята. Като че ли нещо по-силно от теб самата и по-древно от мисълта за света те кара да отвориш сетивата си. Като че ли първата майка те хваща за ръка и отваря сърцето ти за благодатта на природата, повежда те из малки горски пътечки сред аромата на уханни билки и бере заедно с теб най-женските, най-чистите, най-светлите – събрали в себе си мощта на женското минало, на настоящето и на бъдещето, на красотата и вълнението, на сълзите и треперещите устни, на стъпалата и гладката кожа и на онзи дъх, дал живот. Събира в шепи нежни листенца центела, кадифен розов репей, окъпан в слънчево мораво, агнус кастус и дъхаво натежало от сладост грозде, обагря ги в слънце и ги поръсва с рохкава пръст, дава ти ги в ръцете и ти се усмихва за добра поличба. Защото скътаното добро в билките е твоето добро, твоята хармония и твоето здраве, защото билките принадлежат на същата природа, на същото женско начало, към което принадлежи и жената. И защото на жената ѝ отива, „привира“ ѝ да бъде съучастник в създаването, в раждането на всяко стръкче, в отглеждането с любов. Остава само едно – да приеме даровете на майката земя и да стане цяла, в хармония със себе си и със света.

Ако и Вие търсите хармонията на пролетта в себе си, ако цялото Ви същество жадува за спокойствие и лекота, то може би е време да помислите и да откриете собствената си хармония. Едно малко хапче, събрало в себе си мъдростта на природата, нейната красота, изящество и мощ, Ви дарява хармония и красота. Лейди Хармония дарява с мекота и блясък, които могат да бъдат отражение само на вътрешния мир и баланс. Лейди Хармония съдържа натурални екстракти от агнус кастус, репей, гроздово семе, центела азиатика, органичен селен и витамин D3 с благотворно влияние върху женското здраве.

- Без да съдържа хормони по напълно естествен и плавен начин подпомага хормоналния баланс в организма, нормалното протичане на менструалния цикъл и менопаузата,.

- Действа срещу мастните отлагания и целулита.

- Влияе благотворно върху кожата, косата и съединителната тъкан.

- Поддържа здравината на костите и кръвоносните съдове.

Лейди Хармония е изцяло натурален. Не съдържа животински продукти, оцветители и консерванти. Можете да намерите в аптеките и без рецепта или онлайн на www.botanic.cc

Честит празник, скъпи момичета! Честит празник вчера, днес и утре! Бъдете празник! Бъдете празник и за себе си, и за света около Вас! Понякога е нужно толкова малко...

(в материала има продуктово позициониране)