Автор
Woman.bg

Как да помогнем на организма си да е в най-добрата си форма?

Какви мерки трябва да вземем, за да сме сигурни, че организмът ни е в добра форма по време на сезона на грипове и настинки? Най-ефективната защита, разбира се, е превенцията. Трябва да се грижим ежедневно за общото състояние на нашия организъм и да не чакаме да се разболеем, за да предприемем мерки. Когато имунната ни система е отслабена е много по-трудно да се се справим с болестите. Има някои задължителни правила, които е добре да следваме, за да сме сигурни, че правим всичко възможно за доброто състояние на нашето здраве.


Движение. Спортните активности доказано повишават силата на организма и влияят благоприятно на общото ни състояние. Дори и да нямате възможност да спортувате често и навън, упражненията вкъщи няколко пъти седмично гарантират не само добър външен вид, но и засилен имунитет и добро настроение.
Добрата храна – ако искаме да сме здрави и да се чувстваме добре, здравословната и питателна храна е неизменна част от нашето ежедневие. Трябва да набавяме всички важни вещества за нашият организъм основно чрез храната, за да може тялото ни да се чувства добре и да имаме енергия за целия ден.


Не бива да забравяме и положителните емоции. Доброто ни настроение е едно от основните неща за перфектно здраве. Когато сме щастливи и се чувстваме добре, това непременно се отразява на организма и здравето ни. И обратното – негативните емоции оказват лошо влияние и на нашето общо здравословно състояние. Затова трябва да правим неща, които обичаме и ни разтоварват от ежедневието и проблемите, които го съпътстват – хубав филм или книга, приятен разговор с близък за нас човек, прекарване на повече време с децата и всичко останало, което ни кара да се усмихваме.


И не на последно място – бързите реакции още при първи прояви на неразположение. В момента, в който не се чувстваме добре трябва да вземем незабавни мерки, за да предотваритим по-сериозните и продължителни усложнения. Първоначалните прояви на дискомфорт в гърлото не бива да се пренебрегват. Билковите пастили Лукчета са с двойна концентрация на натуралните билкови масла с доказано антимикробно и антивирусно действие срещу често срещани патогени. Те веднага ще успокояват гърло ви. Препоръчани от Българската асоциация на микробиолозите, те са полезен и приятен на вкус помощник, който може да откриете в близката аптека. Високото съдържание на натуралните билкови масла от мащерка, салвия, копър, пелин, мента и евкалипт, освен, че помагат на гърлото, могат да спомогнат и за общото състояние на организма ни, а удобната индивидуална опаковка на всеки пастил ви дава възможност да ги носите навсякъде и да ги споделяте с всеки в нужда.

(в материала има продуктово позициониране)