Автор
Woman.bg

Как да се отървем от натрупаните течности в организма?

Диуретиците провокират увеличеното производство на урина. Често ги наричат „отводняващи“ или „обезводняващи“. Те намаляват количеството на натрий и вода, които се реабсорбират обратно в кръвта. Това увеличава количеството на урината и подпомага тялото да се отърве от натрупаните задържани течности.

Причините, поради които може да се наложи приемането на диуретици, могат да бъдат простатит или инфекции на отделителните пътища като цистит, уретрит и пиелонефрит. Използват се и за лечение на отоци, сърдечна недостатъчност и високо кръвно налягане. Съществуват няколко вида диуретици, но всички увеличават отделянето на вода от тялото. Най-често срещаните са бримкови диуретици, тиазидните и калий съхраняващи диуретици.

Бримковите диуретици пречат на способността на тялото да реабсорбира натрия, което води до отделяне на повече вода с урината. Действат бързо и силно. Могат да се предпишат при белодробен оток или сърдечна недостатъчност. Влияят и на реабсорбцията на калия, калция и магнезия, като по този начин могат да нарушат електролитния баланс в тялото.

Тиазидните диуретици се предписват при високо кръвно налягане, при сърдечна недостатъчност или при наличието на оток. Действат като блокират реабсорбцията на натрия и хлора, а оттам - и на водата, стимулирайки диурезата. Имат по-слаб и по-бавен диуретичен ефект. Също влияят на реабсорбцията на калция, магнезия и калия, нарушавайки електролитния баланс.

Калий съхраняващите диуретици. Калият е изключително важен за тялото. Той играе ключова роля при всеки сърдечен ритъм, затова е известен и като минерала на сърцето. Сто хиляди пъти на ден помага на сърцето да прокара кръвта през тялото. Той също така помага на мускулите да се движат, нервите да работят и бъбреците да филтрират кръвта. Калий съхраняващите диуретици са най-щадящите диуретици. Те не позволяват по време на диурезата да се изгуби прекалено много от минерала. Такъв диуретик е Златната пръчица. При нея се наблюдава изявено количествено намаление на отделянето на калий и повишено отделяне на натрий и калций, което има пряко отношение към изхвърлянето на бъбречните камъни. Златната пръчица притежава и противовъзпалително и имуномодулиращи свойства, които влияят общоукрепващо на организма и спомагат за по-бързото възстановяване.

Продуктът „CystiRen” (Цистирен) е комбинация от синергично действащи натурални екстракти. Патентованият екстракт от Американска червена боровинка е с високо съдържание на проантоцианидини, тип А. Стандартната дневна доза съдържа 72 мг проантоцианидини, осигуряващи бърз лечебен ефект. Екстрактът от Златна пръчица подпомага изхвърлянето на микроорганизми и отпадни вещества от пикочните пътища и бъбреците. Усилва защитните сили срещу инфекции в уринарния тракт. Продуктът не съдържа животински продукти, оцветители и консерванти. Напълно безвреден е. Може да се използва и като превенция, и като съпътстващо антибиотично лечение.