Една от най-честите болки, които изпитваме, е главоболието. Днес едва ли има човек, който да не страда от това състояние по няколко пъти месечно.

Вместо да се чудите какво сте направили, за да ви заболи главата, прочетете следващите редове и си осигурете спокойни мигове.

Ето няколко начина да избягате от главоболието, според health.bg:


Не стискайте зъбите си.

Внимавайте да не допирате зъбите си, когато не ядете или дъвчете. Просто си дръжте устните затворени, без да стискате зъбите.

Правете гимнастика с устата.

Раздвижвайте устата си от време на време – движете челюстта си нагоре – надолу, настрани. Може да усещате лека болка или да чувате пукане, но това е нормално и след време ще отшуми.

Не сключвайте вежди.

Ако имате навика да смръщвате веждите си – спрете още сега. Това е една от причините за болките в главата.



Масажирайте засегнатите зони.

Когато ви заболи главата, опитайте се да намалите напрежението като масажирате точките, в които пулсира болката. Ако лицевите мускули се успокоят, болката може да спре.

Спортувайте.

Двигателната активност решава повечето здравословни проблеми и е полезна за духа и тялото. Спортуването е най-добрата медитация за тялото – а главоболието ще изчезне.

Пийте вода.

Консумацията на вода в много случаи може да облекчи главоболието ви, тъй като понякога то се дължи на дехидратация. Но не прекалявайте, защото ако прекалите – ще изхвърлите много бързо важните хранителни вещества от организма си.