Да, изпотяването е неприятно. За някои хора това е проблем, с който се борят дълго време, докато намерят най-добрия начин за справяне с потта.

Чувството на дисконфорт и петната по дрехите, не ни кара да се чувстваме никак щастливи. Но това не е проблем, който да няма решение. Повярвайте!

Винаги има решение и сега ще ви дадем няколко лесни и изпитани съвета за това как да се преборите с изпотяването.

1. Спазвайте ежедневна хигиена

Редовният душ е нещо задължително. Знаете това. Но при къпане може да прибегнете и до една хитрост – използвайте сода, тъй като тя омекотява кожата и премахва неприятните миризми. Това е един лесен начин за справяне с този проблем.

2. Носете в чантата си дезедорант

В своята чанта трябва да имате не парфюм, а дезедорант. Ако през деня, докато сте в офиса, усетите, че се изпотявате – използвайте го. Той ще ви помогне да намалите изпотяването и най-вече неприятната миризма, която е съпътствана от потта.

3. Бебешка пудра

Имайте предвид, че бебешката пудра също е добър "приятел" при изпотяване. Тя ще ви бъде в помощ да намалите потта. След всекидневната гореща вана, подсушете критичното място и обработете с пудра!

4. Кърпички на помощ

Те винаги спасяват положението. С тях може да изтриете потта преди да се разтече. Освен това може да поставите кърпичка под мишницата си и да свиете ръцете си близо до тялото. По този начин потта ще попие и няма да остави от онези големи кръгли петна по любимата ви блуза.

5. Използвайте спрей против изпотяване



Определено това е най-доброто, което може да направите, ако много се потите. Има няколко вида, които се продават в аптеките. Спреят против изпотяване за подмишници се използва три поредни вечери. Преди лягане пръскате малко от него, на принципа на дезедоранта. На сутринта измивате подмишниците си. След това използвате веднъж на 10 дни или при нова поява на изпотяване. Ще видите, че резултатите са налице до един-два дни, след като започнете да го ползвате.