Как да се справим със стреса?

14 юни 2011 | 17:29
7204
0
0

Хората реагират по различен начин на стреса. За едни дадена ситуация може да е безобидна, докато при други да е твърде сериозна и те да не могат да се справят с нея.

Ще ви кажем обаче как да се справите с това неприятно чувство, което се появява в напрегнати ситуации, след работа, училище, важни срещи, проблеми…

Ето няколко съвета за това как да се справите със стреса:

Диетата

Храненето винаги е било важно. Понякога не приемаме достатъчно хранителни вещества, нужни за тялото ни.

Започнете да се храните здравословно и балансирано. Това помага много на хората под стрес, които работят много и игнорират собственото си тяло, което крещи, че има нужда от здравословна храна.

            

Спете, почивайте и медитирайте

Спете по-дълго от обичайното. Може би просто часовете не ви стигат? Направете така, че тялото ви да си почива. Зареждайте батериите си преди отново да започнете да работите, защото иначе няма да сте продуктивни.

Може да пробвате йога или тай чи за релаксация и медитация.

Опитайте да подремвате за малко, за да сте по-бодри.

Движете се!

Отидете във фитнеса, за да се оттървете от стреса. Можете също така да се разходите. Това ще ви повдигне настроението и няма да сте нервни, освен това ще ви зареди с положителна енергия.

Опитайте се да спортувате поне три пъти седмично и определено ще усетите разликата.

  

Шегите

Смейте се. Не бива да забравяте да се смеете постоянно. Защо не излизате по-често с приятели и да се позабавлявате? Или прекарайте деня с близък приятел или семейството. Мислете позитивно и се наслаждавайте на момента.

Хидратирайте тялото си

Опитайте се да пиете по 8 чаши вода на ден. Можете да си ги разпределите за целия ден, но никога не пийте по-малко. Ако сте по-едър човек, пийте дори 10. Също може да опитате да пиете чай. Хидратирането на тялото ви ще ви помогне при борбата със стреса.

Запомнете, че за да се преборите със стреса имате нужда от любим човек до вас и време прекарано пълноценно с него. Напънете се вътрешно да излорите негативните мисли и хората, които не ви действат добре и се усмихвайте по-често.

Още по темата

Коментари

Добави Коментар

Най-четени