Хидратацията е един от най-важните процеси в тялото, които определят начина, по който изглеждаме и се чувстваме. Много често кожата ни има уморен вид, именно заради задържането или липсата на вода в организма. Също така понякога получаваме отоци, болки, чувстваме се тежки и качваме килограми без видима причина за кратко време. Причината отново е задържането на вода в тялото. Ето защо е много важно да погледнем сериозно на този проблем и да направим всичко възможно да ги ликвидираме.

Консумирайте повече цитруси

Хубаво е всеки ден да консумирате поне по един цитрусов плод 4 часа преди лягане.

Контрастни душове

Един от най-добрите начини да стимулирате кръвообращението си е като редувате топла и студена вода. Избягвайте крайностите, важното е да има контраст.

Залагайте повече на протеините



За да не задържате вода и да поддържате добър метаболизъм е много вежно да се храните здравословно, което включва консумацията на повече протеини. Включвайте в менюто си месо, яйца, мляко, сирене и риба.

Пийте много вода

Звучи малко странно, но за да избегнете задържането на вода, наистина трябва да приемате повече течности. Причината за това е, че щом организмът ви си прави запаси от вода, значи не го снабдявате с достатъчно вода.

Махнете солта, ползвайте лук и чесън

Голямото количество сол, което приемаме с някои храни предизвиква задържането на вода. В организма трябва да се поддържа добър баланс между сол и вода, затова не злоупотребявайте със солените храни. Вместо да ползвате сол в ястията, за да им придадете повече вкус, можете да заложите на повече свежи подправки.

Приемайте храни, богати на магнезий



Това са продукти като какао, елда, бадеми, кашу, ориз, спанак, овесени ядки и авокадо.

Спортувайте

Най-добрите физически активности, които ще ви помогнат да се избавите от задържането на вода са карането на колело, плуването, тичането и дългите разходки.

Пийте чай от магданоз и сок от червени боровинки, вместо кафе

Също и яжте повече салати с магданоз, защото те ще ви предпазят от подуване и усещането за тежест през деня. Съчетавайте го с червени боровинки, те са чудесен източник на магнезий.

Зачеркнете сладките



Неприятно ни е да ви дадем подобен съвет, но ако не желаете да напълнявате драстично, просто се откажете от сладкото или поне го намалете. Заменете ги с пресни или сушени плодове.

Четете още: Турският хирург оперирал Люси Иларионов дава безплатни консултации