Какво се случва с нас, ако пием по 3 литра вода на ден

20 август 2018 | 15:50
41480
2
Снимки: Pixabay
2

Всички знаем, че водата е в основата на живота. Всички организми са изградени в голямата си част от вода. Тя съставлява между 60 до 99,7 % от теглото им. С напредването на възрастта количеството на вода в организма намалява, тоест заедно със загубата на тази живителна течност си отиват нашият тонус и виталност. Ето защо поддържането на добрия воден баланс в човешкия организъм е от изключително значение, за да се чувстваме жизнени, енергични и..., разбира се, по-млади и красиви!

До този извод стигнала и 42-годишната британка Сара Смит, която в продължение на години се оплаквала от силно и продължително главоболие, отпадналост и лошо храносмилане. След като най-сетне се решила да потърси съвета на специалист, тя осъзнала голямата си грешка – Сара приемала изключително рядко и малко количество течности, а водата за нея била абсолютна „тера инкогнита“.

По препоръка на лекарите тя започнала да консумира по 3 л вода всеки ден. В продължение на един месец, следвайки предписанията на експертите, Сара водела дневник, в който споделяла впечатленията си от влиянието на водата върху външния й вид и състояние.

"Реших да направя експеримент и да видя какво ще стане, ако пия препоръчителната доза в продължение на един месец", обяснява тя.

Преди да се впусне в реализирането на любопитния експеримент, Сара направила снимка на лицето си без грим. След четири седмици тя се снимала отново по същия начин. Разликата между двете снимки се оказала поразителна!

Сара Смит преди и след експеримента

„Повярвайте ми, имах фрапиращи тъмни кръгове под очите, които ме правеха да изглеждам изтощена и повехнала. Да не говорим за бръчките, които си личаха ужасно много. Никакъв блясък на кожата, никаква свежест. Дори устните ми бяха изсъхнали и бледи като на мъртвец“, спомня си британката.

Тук лекарите веднага ще добавят, че цялата тази зловеща картина, описана от Сара, е класически пример за дехидратация.

"Резултатите от водата са удивителни", споделя Сара, която вече се чувства и изглежда поне с десет години по-млада. По-долу ви поднасяме нейните записки и наблюдения, които тя била така добра да сподели на профила си в "Туитър":

Първа седмица: Има малки обриви по тялото - това е резултат от почистването на тялото от токсини. Главоболията изчезнаха, мобилността на ставите се подобри.

Втора седмица: Тонът на кожата стана по-хомогенен, бръчките и натъртванията под очите започнаха да изчезват. Дишането сега е по-леко и лесно.

Трета седмица: Тъмните кръгове под очите и мимическите бръчки стават напълно невидими. Кожата е видимо стегната. Козметичката Сара обръща внимание на факта, че клетките на епидермиса са подобрили регенерирането си. -  Сухотата в очите се губи. Килограмите пък се топят защото заради голямото количество вода, което тя консумира, започва да хапва по-малко

Четвърта седмица: До края на 28-дневния период, Сара описва състоянието си, както следва: "Чувствам се по-жива, по-слаба и здрав. Съпругът ми и приятелите ми казват, че изглеждам десет години по-млада.

Четете още: Защо пиенето на вода е важно

Коментари

2 Скептик
  21 август 2018 | 16:00 отговор
 

Виждам фрапираща разлика в осветлението (или в изсветляването на втората снимка с фотошоп), защото очите й не са станали по-светли от водата :D Не е коректно да се правят снимки преди/сега с различно осветление. То е същото като "преди/сега", където първата снимка е без грим и с омърлушена физиономия, а втората е с грим и усмивка. Много ясно, че ще има разлика :D Впрочем, здравословната доза ТЕЧНОСТИ (не само вода) на ден е до 2 литра в нормални температурни условия (в летните жеги може повече). При трайно надвишаване на този лимит става отмиване от организма на ценни вещества, електролити и минерали - защото урината не излиза гола вОда. Така че не се връзвайте на нечии опити за привличане на внимание в нета, ами си гледайте здравето;)

 
1
  20 август 2018 | 23:32 отговор
 

 

Добави Коментар

Най-четени