Със сигурност сте си задавали някога въпроса кой е най-мръсният предмет в света. И навярно сред нещата, които на първо място изплуват в съзнанието ви, са тоалетната чиния и парите. И напълно обяснимо. Всеки ден милиони банкноти и стотинки преминават от ръка в ръка. Истината обаче е друга...

Група учени установиха, че най-много болестотворни микроорганизми и други подобни гадинки щъкат по повърхността не на банкнотите и монетите, а по рожбите на компютърната техника – мобилните телефони.

Освен че бъка от бацили, смартфонът крие и друга опасност. Тъй като кожата е изключително чувствителна към инфекции, докато разговаряте с него сте подложени и на огромен риск от заразяване.

На второ място в класацията се нарежда дръжката от количката в супермаркета. В рамките само за един ден за нея се хващат стотици души. Експертите са установили, че на всяка трета количка може да се намерят така опасните E коли.

Ето защо, всеки път когато потегляте в посока към магазина, не забравяйте да използвате антисептик. След това задължително измивайте обилно ръцете си с топла вода и сапун.

Четете още: 9 права в магазините, които имате, но малко от вас знаят