Автор
Woman.bg

Кървене по време на бременност... Проблем ли е наистина?

Ако едно от най-вълнуващите приключения в живота ви, наречено „бременност“, е започнало, то трябва да знаете, че следващите 9 месеца няма винаги да бъдат спокойни, но най-важното е да сте добре информирани за това, което ви предстои, както и за всичко, което трябва да правите и да не правите, за да мине всичко по най-добрия възможен начин.

Вече знаете, че ви очакват 9 месеца без менструация, както и много резки промени в настроението заради бушуващите хормони. Несъмнено един от най-големите страхове на всяка дама, която очаква дете, е спонтанният аборт. И тъй като той е съпроводен от неочаквано преждевременно кървене, затова за една бременна жена не съществува по-страшна гледка от протичането на кръв в интимната област. А ако това се случи на вас? Какво трябва да направите и означава ли това, че имате повод за притеснение?



Добре. Първо трябва да се успокоите, защото страхът и напрежението определено не са препоръчителни за вас в този момент. Много е важно да знаете, че кървенето по време на бременност е напълно възможно и не е ненормално. Често то се случва още през първи триместър. Ако забележите, че се е случило при вас, то задължително трябва да потърсите мнението на лекаря, който ви наблюдава по време на бременността. Обикновено кървенето настъпва след секс.

Важно е да знаете, че има разлика между няколко капки кръв и обилно кървене, каквото имате по време на месечния си цикъл.

Кога трябва да се притеснявате от кървенето?

Ако сте бременни и имате кървене, подобно като обем на менструалното, то трябва незабавно да потърсите лекарска помощ. Възможно е плацентата да е нараснала в матката. Вероятно вашият лекар ще ви посъветва да се въздържите от сексуални контакти.

Кървенето в по-късен етап от бременността може да настъпи и при плацентарна абстракция. В този случай обилното количество кръв в повечето случаи е съпроводено и от силни болки, напълно е възможно това да са признаци и на преждевременно раждане. Обикновено плацентарата абстракция се наблюдава при случаи, в които бременната жена консумира алкохол и приема наркотични вещества.

При всички случаи, трябва да бъдете спокойни и да знаете, че можете да разчитате на лекаря си всеки път, когато нещо ви тревожи.

Четете още: Итересни факти за солта, които ще ви изненадат