Автор
Woman.bg

Липсата на сън - враг номер 1 на хубавата кожа

В разгара на пролетта сме. Природата около нас се пробужда за нов живот, подсещайки ни, че е време и ние да се събудим и да подготвим кожата си за предстоящите топли дни. Защото нека си го кажем – няма как да сме самоуверени и да се чувстваме привлекателни, дори и да сме с любимата пола и най-изящните токчета, ако не сме със сияйна и здрава кожа на лицето.

Но малцина се замислят, че за да бъде тя такава, е важна не само грижата, която получава под формата на козметика, а и негово величество сънят.

Да, точно така, сънят е истински еликсир за красива кожа.
Може да се убедите в това в следващите редове, където подробно ще ви запознаем с вредите, които липсата на сън причинява на външния вид, и в частност на лицето.

Сбогом, сияйна кожа

През деня кожата е подложена на вредното влияние на вятъра, слънцето, дъжда, мръсния въздух, тютюневия дим и т.н. Кожата се справя с последиците от изброените външни фактори и регенерира своите клетки точно през нощта и точно посредством сънят. Затова и не е учудващо, че след няколко нощи с недостатъчно сън цялостното състояние на кожата е влошено и тя не е така сияйна, както е по принцип.



Пъпки и пак пъпки

Липсата на достатъчно сън е стрес за организма и отслабва неговите съпротивителни сили. Поради това не е странно, че недоспиването може да причини проблемна кожа и в частност зачервявания и пъпки по лицето.

Доказателство за това са резултатите от интригуващо проучване, което сочи, че студенти от американски университет са с далеч повече кожни проблеми по време на сесия, когато сънят им е силно ограничен, в сравнение с останалите месеци от учебната година, когато не са били принудени да будуват през нощта.

Чао, чао и на равномерния тен

Всички мечтаем за красив и равномерен тен на лицето, но не всички можем да се похвалим с такъв. При някои причината за липсата му е точно недоспиването. Защо? Защото по време на сън кожата се кръвоснабдява по-интензивно и това спомага тя не само да изглежда по-свежа, но и да е с по-равномерен тен.

Ако сънят е бил недостатъчно, кръвоснабдяването на кожата е било нарушено, а оттам и притокът на кислород в клетките, което може и да е причина да се събудите с блед цвят на лицето и неприятни петна.

Бедствието, наречено черни кръгове под очите

Те несъмнено са един от най-големите страхове на всяка дама. И е нормално – няма как да изглеждате добре, ако са налице омразните кръгове под очите.

А на какво се дължат те? Истината е, че може да са наследствени, но може и да са резултат от недостатъчно сън. Причината е, че недоспиването причинява разширяване на кръвоносните съдове в областта под очите, което визуално изглежда като тъмни кръгове.

Днес обаче животът тече на толкова бързи обороти, че понякога е невъзможно да си осигурите съня, от който така се нуждае организмът ви. В някои случаи причината за малкото сън сме самите ние, които умишлено се лишаваме от него, за да пътуваме, за да подготвим работна презентация или пък за да отидем на парти за рождения ден на приятелка.

Но не при всички недоспиването е личен избор. Често невъзможността за пълноценен сън е резултат от стрес покрай професионалните ангажименти или грижите за децата и половинката.

Добрата новина е, че изход от кошмара, наречен безсъние, има и той се казва NOVANIGHT. Продуктът представлява комбинация от мелатонин, витамин В6 и съчетание от маточина, калифорнийски мак и пасифлора. Този революционен за българския пазар състав осигурява не само бързо заспиване, но и се грижи сънят ви да е стабилен и възстановителен. Това означава да е достатъчно дълбок, за да отпочива тялото и да се презарежда качествено, а вие да се събуждате на сутринта бодри и отпочинали.

NOVANIGHT не предизвиква зависимост. А две хапчета от нея, взети от 30 минути до 1 час преди лягане, са ключът към спокойния сън и... сияйната кожа, за която мечтаете от много време. NOVANIGHT е хранителна добавка за възрастни. Не е заместител на разнообразното и балансирано хранене. За повече информация „Санофи България“ ЕООД; гр. София 1784, бул. Цариградско шосе 90, Офис сграда Капитал Форт, тяло А, ет. 10, тел: 02/9705300, факс: 02/9705333, e-mail: bg-medical-info@sanofi.com

(в материала има продуктово позициониране)