Лукът, освен вкусен и полезен заради витамините си, има способността да разплаква хората.

Но не се притеснявайте - сълзите невинаги са нещо лошо. Точно това странно свойство на лука е ключът на щастието на човек.

Проучване, цитирано от в. Daily Express, твърди, че лукът е хранителният продукт, който носи най-много удоволствие и щастие за тези, които го консумират, следван от морковите, печения боб, бананите и картофите, пише inews.bg.

В изследването са участвали 100 продавачи, които оценили как влияят на настроението на хората определени хранителни продукти, в сравнение с тяхната цена.

Повече от 1500 души били анкетирани и помолени да посочат консумацията на кои продукти ги правят щастливи. Храните били класирани въз основа на няколко категории - вкусни, здравословни, модерни, по мирис и външен вид и разбира се – съобразно цената, която струват.

Оказало се, че повечето хора предпочитат именно лука. Според интервюираните, похапването на лук ги прави по-щастливи - и го предпочитат пред млечния шоколад, чипса, тортите и дори бирата.

Скумрия, агнешко, сьомга, говеждо месо, вино и масло - тези храни пък се оказали на дъното на списъка за храните, които правят хората щастливи, показва още изследването.