Знаете ли, че…

Човешкият живот се подчинява на определен биологичен ритъм, чрез който се осъществява прецизно регулиране на работата на различните органи и системи. В сложната система на регулиране на този ритъм фундаментална роля играе мелатонинът.

Мелатонинът е естествено вещество, което се отделя от епифизната жлеза в мозъка и се произвежда в организма само, когато е тъмно. Епифизната жлеза реагира на намалените нива на светлина чрез значително увеличаване на производството на мелатонин и така се създава чувство за сънливост. Нивото на мелатонин стига своя връх няколко часа след заспиване и след това постепенно намалява през целия период на съня. Излагането на светлина води до бързо разрушаване на мелатонина и потиска производството му.

Мелатонинът играе важна роля в цикъла сън - будност. Разстройства в производството на мелатонин могат да доведат до проблеми със съня, безсъние, летаргия и промени в настроението. Допълнителният прием на мелатонин помага за възстановяването на цикъла на естествения сън, както и за намаляване на времето, необходимо за заспиване.

Защо Jamieson?

Jamieson Мелатонин 10 mg осигурява двойно действие за хората страдащи от трудно заспиване и безсъние. Двуслойната таблетка с отложено освобождаване доставя незабавно доза от 5 mg мелатонин, за да осигури по-бързо заспиване и след това постепенно освобождаване на 5 mg мелатонин в продължение на 4 до 6 часа, за да е пълноценен съня през цялата нощ.

Jamieson Мелатонин е фармацевтично тествано хапче за сън, за да гарантира пълна ефикасност и абсолютна клинична чистота.