Ментовият чай е подходящ за употреба по всяко време на деня. Освен приятен вкус, сутринта чаят от мента ободрява, на обяд - помага за облекчаването на болката и за справяне със спазмите в стомаха, а през нощта - отпуска така, както не може нито един масажист.

От всичко това следва, че трябва да винаги да има на масата чаша с вкусната напитка, която помага за решаване на толкова много проблеми.

Ментов чай се е пил от древни времена. Някои го имат за успокоително, а други го използват като средство, което подобрява апетита. И днес полезните свойства на чая от мента не се поставят под съмнение. Лекарите смятат, че основният лечебен компонент на този чай е ментола, съдържащ се в етеричните масла на растението.

Ментовият чай понижава кръвното налягане, стимулира сърдечния мускул, лекува стенокардия, хипертония и атеросклероза, намалява главоболието. Жените е важно да знаят, че тази напитка помага да се отърват от такива проблеми, като окосмяване по места, които не са приемливи за женското тяло.

Не бива са забравяме за ментовия чай и при диария, затруднено дишане, болки в мускулите, запушен нос и болки в стомаха.

Ментовият чай също може да подобри кръвообращението, да се справи с главоболието, да отнеме температурата.

С помощта на ментовия чай се премахват проблемите със съня, помага за отпускане. Той също така помага на тялото да се справи със стреса и освобождава напрежението.

Източник:napitki.bg