Светът свикна с наличието на пандемия и у нас мерките за сигурност вече са разхлабени, но истината е, че дълго време ще се тревожим от възможната зараза с Ковид-19. Откакто той се появи и обиколи Земята, медицината прави всичко възможно да открие лек и да разбере кои са факторите, които ни излагат на най-голям риск от заразяване.

Несъмнено храненето навън е един от тях, а сега се заговори и за опасността при консумацията на месо, защото съществува вероятност животните да са заразени. И нека точно сега уточним отговора на въпроса дали можем да продължаваме да похапваме месни продукти, или по-скоро трябва да се обърнем към вегетарианството, за да останем здрави.



Според експерти по безопасността в храните от Университета в Небраска не ни грози никаква опасност от новия коронавирус, когато консумираме месо, особено ако то е минало през термична обработка. Всъщност, тази обработка ни предпазва не само от Ковид-19, но и от всякакви други вируси, които загиват на висока температура. Също така не съществува опасност за нас, когато си купуваме пакетирано месо, тъй като вирусът не живее дълго време върху повърхности.

Така че, скъпи любители на пържолите, кебапчетата, кюфтетата и всички други гастро изкушения, не се налага да правите промяна в начина си на хранене и да се превръщате във вегетарианци.



Четете още: Тези 5 храни ще ви помогнат да победите всяка инфекция