Надхитри болката по време на цикъл

22 октомври 2009 | 07:19
14419
0
0

Щастливки сте, ако по време на месечния си цикъл не се налага да се борите със зверски болки в корема.

Но ако попадате в онези близо 20% жени, при които болката стига до непоносимост, е добре да прочетете следващите няколко съвета, които ще ви дадем.

Те са свързани с няколко изпробвани метода за овладяване на болката, които не я елиминират напълно, но със сигурност доста я облекчават.

А за да вземете тотално надмощие над нея, приемайте и болкоуспокояващите, които обикновено взимате. С времето броят на хапченцата ще намалее, а вие ще забравите за дните на същинска менструална агония.

 

Следете теглото си


Клетките на мастната тъкан произвеждат хормона естроген, чието небалансирано количество спомага за редовните маточни спазми.

Пийте много вода

Ако организмът ви е добре хидратиран, той функционира правилно, поддържайки нивата на хормоните (както и тези на естрогена) в норма.

Стойте далеч от кафето

Кофеинът в кафето, колата и повечето видове чай действа диуретично и може да влоши състоянието ви. Напрежението в корема засилва спазмите.

Движение и упражнения

Не се плашете от тях! Те само могат да ви помогнат!

Избягвайте упражнениея като кардиото, които ще разширят кръвоносните ви съдове и кръвотечението ще се засили.

За сметка на това, всички други по-леки разтягания и движения, включително и лека разходка, ще намалят стреса и ще "влеят" ендорфин в тялото ви. Тогава болката осезаемо ще намалее.

Топлината е ваш приятел

Независимо какви мерки взимате против болката, тя все пак може да надделее. В този случай има едно решение - самонагряваща се възглавничка.

Да, течението ви ще се засили, но за сметка на това мускулите ще се отпуснат, а болката ще се успокои.

Хапнете си зеленко

Зеленолистни зеленчуци като спанак, киселец и лапад съдържат много магнезий, който е природно средство за отпускане на мускулите.

Изследванията сочат, че жени, предразположени към силни менструални болки, страдат от липса на достатъчно магнезий.

Не забравяйте фибрите

В червата ни се задържат какви ли не ненужни вещества, които с помощта на изтъргващото свойство на фибрите можем да премахнем.

Не пренебрегвайте този факт, защото колкото повече "мръсотия" се задържа в организма, толкова по-зле ще се чувства тялото.

Никакво мазно

Забравете за пържените картофки, пържените яйца, мазните джънк фууд и за каквото още мазно се сетите.

И в крайна сметка, отново стигаме до храната. Всичко, с което се храним и с което зареждаме организма си, влияе върху здравето и живота ни.

 

Коментари

Добави Коментар

Най-четени