Нека бъдем искрени! През август е трудно да се мисли за каквото и да е, различно от П – О – Ч – И – В – К – А. Просто месецът, времето, натрупаната умора и естественият ни стремеж към щастие го предполагат.

И когато заплануваната ваканция най-накрая наближи, вече сме на седмото небе. Истината обаче е, че тя е "планирано мероприятие". Да, за да е всичко наред и да се насладиш максимално на отпуската си, трябва да помислиш за доста неща. За да няма неприятни изненади, нали така? Аз лично следвам няколко прости правила.

Ето ги и тях:


Пътувайте с хора със сходни интереси!

За да бъде ваканцията приказка, а не кошмар, е много важно да си изберете подходяща компанията. Съветвам ви да се заобиколите от хора, с които знаете, че обичате да си прекарвате времето по сходен начин.

Ако сте любител на партитата до зори и обичате да пиете коктейли от следобед, няма смисъл да си вземете дружка, която не излиза от стаята и предпочита спокойните вечери пред купона.

Ако нейната визия за приятна ваканция включва вечеря в тихо ресторантче и прибиране в хотела към 22:00 часа, е повече от ясно, че ще е трудно и двете да си изкарате добре. Все ще се налага някоя да прави компромиси и да се съобразява с желанията на другата, а ваканцията не е за това.

Почивката е периодът за глезене и задоволяване на всички капризи, които досега не сте си позволявали, заради професионални или лични ангажименти. Затова, ако имате различни интереси, колкото и близки приятелки да сте, по-добре не тръгвайте заедно на път!



Не отивате на море, за да се снимате!

"Ако го няма в Инстаграм, значи не се е случило" е философията, която поголовно се изповядва днес. Но вие не се поддавайте на желанието да запечатате всеки един момент от почивката си и след това чинно да го качите в социалните мрежи. Смисълът на ваканцията е да си починете от натовареното ежедневие и да прекарате пълноценно време с любимите си хора, а не да натрупате кадри, с които да покажете колко е съвършен животът ви. Затова вместо да правите 10 снимки на залеза от различни ъгли, за да сте сигурни, че ще се получи феноменален кадър за Инстаграм, просто захвърлете телефона и му се насладете. На залеза.

Тръгвайте на път подготвени!

Истината е, че в повечето случаи това, което може да превърне и най-идиличната ваканция в кошмар, е...проблемният стомах. За съжаление той често ни тормози точно, когато сме на почивка. Причината е, че храносмилателния тракт е доста чувствителен. Той се влияе не само от храната, която приемаме, но и от смяната на мястото, климата, новата психологическа и емоционална нагласа. Всяко едно пътуване е свързано с повече емоции, които рефлектират върху червата. Промяната на познатата обстановка също е вид стрес, дори и да не го осъзнаваме. И тогава женският организъм обикновено реагира със запек, а мъжкият - с диария.

Аз лично съм любимата жертва на запека и знам, че появата му е истински кошмар. Усещането за дискомфорт в корема, причинено от него, е неописуемо. Но раздразнението, че няма какво да облечеш, заради подутия корем, е не по-малко.

Но последствията от запека, уви, не свършват до тук. Той е причина и за пъпки по лицето, главоболие и още редица неприятни усещания.

За щастие лек срещу него има. Името му е Laxal и представлява напълно натурално слабително средство, което не дразни чревната лигавица. Основната активна съставка в него е билката Псилиум. Тя е истински дар от природата - безвредна, не води до зависимост, трайно нормализира моториката на червата и осигурява нужния комфорт.

Действието на Псилиума се дължи най-вече на обвивките на семената му, които съдържат разтворими и неразтворими фибри, увеличаващи обема си след намокряне.

Често пъти съм си мислела честно ли е именно по време на най-хубавото време в годината да те спохождат всякакви неприятности: болки в корема, неразположение, главоболие и т.н. Нали цяла година живеем за този миг, когато ще тръгнем към морето? С годините научих, че думата "честно" е капризна като стара госпожа, на която можеш да отговориш само с добре премислени отговори. За един от проблемите си аз вече има отговор и той се казва Laxal. Надявам се да съм ви от полза следващия път, когато започнете да стягате куфарите, припомняйки думите ми, че "ваканцията е планирано мероприятие". С други думи - всичко зависи от вас самите.

(в материала има продуктово позициониране)