Автор
Woman.bg

Не вземайте важни решения, когато сте гладни

Ако не сте хапнали и усещате глад, не взимайте важни решения! Не се шегуваме – преди да запретнете ръкави и да решите някой натежал проблем, по-добре първо да заситите стомаха.

Според ново проучване решенията, взети на гладно, не са правилни, дори могат да доведат до допълнителни трудности. Учените от университета в Дънди, Великобритания, които са провели изследването, са категорични, че когато човек е гладен, не разсъждава трезво и празният стомах може да замъгли здравия му разум. Дори когато става дума за важни решения, гладът може напълно да ви заблуди.



Проучването доказва, че когато човек е гладен, той е много по-нетърпелив и не е способен да мисли дълго време. Съвсем логично е, че когато едно важно решение е взето по този начин, то няма да е съвсем уместно.

Специалистите изтъкват още, че не е желателно и да пазаруваме на празен стомах, защото гладът може да ни подтикне да заложим на по-нездравословни храни, само и само да се заситим по възможно най-бързия начин.



Не на последно място, трябва да отбележим, че когато мозъкът ни подава сигнал, че имаме крещяща нужда от храна, сме изключително изнервени и напрегнати. Дори сме склонни да взимаме твърде емоционални решения, продиктувани от желанието да хапнем и да задоволим потребностите си.

Все пак, неслучайно в една реклама се казваше: „Не си ти, когато си гладен“.



Четете още: 102-годишна баба съветва: Пийте бира за дълъг живот