Автор
Woman.bg

Недоспиването е опасно за здравето на децата

Пълноценният сън е основен фактор за здравето на всеки човек, особено при подрастващите. Известно е, че липсата на почивка може да ни направи изключително изнервени и раздразнителни, а също така и да ни подтикне към взимането на нездравословни решения.

Същото, че и с по-голяма сила, важи за децата ни, въпреки те да не са подложени на офис стрес. Може да съществуват много причини, заради които подрастващият човек да е притеснен и съответно сънят му да е разстроен. И ако това се случи, то трябва да му бъде обърнато специално внимание. В противен случай последствията могат да бъдат много неприятни.

Проучване на университета в Ню Джърси сочи, че от 177 хил. деца на възраст между 8 и 17 г., половината не получават качествен сън. Те страдат от хронично недоспиване, което е изключително вредно за здравето им.



Именно в липсата на сън се крие отключването на вредните навици у децата. Те започват да изпитват нужда от висококалорични и въглехидратни храни и да водят заседнал начин на живот, тъй като усещат постоянна умора. По този начин се получава затлъстяване, а с него могат да бъдат предизвикани някои болести. Освен това, също като нас, недоспалите деца за изнервени, раздразнителни и разсеяни. Някои от тях дори могат да прибегнат към упражняването на агресия.

Ето защо, ако и вашето дете не спи спокойно, то трябва да вземете мерки. Не подценявайте ситуацията с надеждата, че това е само временна ситуация.



Четете още: Жените с голям бюст боледуват по-често