Ники Минаж с взривяващо признание за ваксините, Борис Джонсън я срази

Очевидно Ники Минаж е сред малкото звезди, които не само че не планират да се имунизират срещу Ковид-19, но дори се очертава като противник на ваксините. Рапърката дори отказа да бъде на грандиозното събитие "Мет Гала" заради задължителното изискване за ваксинация.

Ники Минаж си позволи да достигне и по-далеч, като написа в Туитър, че единствената причина, заради която би се имунизирала, е предстоящото ѝ турне. А защо е толкова голям противник на ваксините? Оказа се, че приятел на братовчед ѝ станал импотентен след поставяне на втората доза. След изказването ѝ много от феновете ѝ я контрираха, като публикуваха различни, проверени източници, които сочат, че ваксините и безплодието нямат връзка помежду си. Някои пък се обърнаха към Туитър и изразиха недоумението си защо от социалната мрежа няма реакция след постовете на рапърката, тъй като те съдържат информация, която може да бъде подвеждаща и невярна.

View post on Instagram
 

Сред критиците на Ники Минаж се оказа и премиерът на Великобритания - Борис Джонсън. Той заяви, че би посъветвал хората да обръщат повече внимание на доказаните медицински факти, отколкото на звездната дама. Джонсън добави още, че дори няма представа с какво се занимава Ники.

View post on Instagram
 

Медицинският директор Крис Уити също реагира негативно на изказването на Ники Минаж, като сподели, че тя трябва да се срамува от изявлението си за ваксините. И че има изказвания, които са с цел да сплашат хората и те да не пожелаят имунизация и изявлението на рапърката е точно едно от тях. Нещо повече - проф. Уити заяви, че подобни казани неистини могат да костват живота на много хора, които ще откажат да се имунизират след изказвания като това на Ники Минаж.

Рапърката не остана длъжна на нито един от двамата и ги нападна словесно в социалните мрежи с пълното нежелание да повярва, че импотентността и ваксинирането нямат пресечни точки.

Четете още: Новата мутация Мю, от която всички се страхуват, вече е в Гърция