Може би много от вас са искали да ускорят метаболизма си и са се натъквали на каква ли не информация по темата.

Според някои източници, за да увеличите метаболизма трябва да консумирате по-пикантни храни, да пропуснете закуската и да пиете много кафе.

Повечето от вас сигурно не се чувстват достатъчно будни сутрин преди да изпият една чаша кафе. Когато става дума обаче за ускоряване на метаболизма ви, кофеинът не върши добра работа.

"Не мисля, че има храна, която може да увеличи скоростта на метаболизма ви", каза д-р Дори Арад, директор на "Mount Sinai Physiolab".

"Кофеинът има кратка продължителност и всъщност не увеличава метаболизма", каза той.

Вместо да поръчате двойно еспресо с надеждата да увеличите метаболизма си, д-р Арад препоръчва да правите други неща, които можете да започнете да прилагате в ежедневието си и които "работят".

Първо - започнете да включвате по-силови упражнения във вашата рутинна тренировка. Не само ще изгорите повече калории, но и ще изградите повече мускулатура и ще изразходите енергия, което означава, че скоростта на метаболизма ви ще се увеличи.

Д-р Арад съветва също да се консумират повече мазнини и протеини, за да може тялото ви да заработи по-усилено, за да ги обработи, а приемът на захар да се намали.