Автор
Пепа Попова - Пепита

Оплешивявате? Ще се влюбите в този метод, който ще ви дари с красива коса

На ексклузивна презентация в Aesthe Clinic в София бе представена иновативната CNC система за сгъстяване на коса - най-ефективният метод за решаване на проблема с пълна или частична загуба на коса. Клинично тестван, практичен, нехирургичен и с естествен вид, този специален патентован продукт е резултат от непрекъснатите изследвания на Cesare Ragazzi laboratories, Италия в сътрудничество с Клиниката по дерматология и Катедрата по химия на Университета в Модена и Катедрата по фармацевтична химия на Римския университет „La Sapienza”. Специално от Болоня пристигна главният изпълнителен директор на Cesare Ragazzi Laboratories - Стефано Оспитали.

Ето какво разказа г-н Оспитали специално за читателите на Woman.bg:

Вие сте начело на екипа, който стои зад революционната система CNC - най-ефективният метод за решаване на проблема с пълна или частична загуба на коса. Помните ли как започна всичко и как разбрахте, че сте изобретили нещо революционно?

Нашата история започна преди 50 години с една идея - да създадем решение за хората, които губят косата си. В основата на идеята бе да създадем нещо, което да е по мярка на съответното лице и да създадем предпоставки за интегриране на нова коса. Нашите изследвания ни доведоха до решение, което е напълно ергономично, което позволява на хората да водят един перфектен начин на живот, без компромиси. Затова и нашият слоган е „Косата, която променя живота!"
Чрез системата CNC искаме да дадем пълна свобода на хората - те да могат да се движат свободно и да водят напълно активен начин на живот. Като реализираме тази система ние можем да покриваме малки пространства, както и цялата глава. Върху специална полимерна база, която се характеризира с мощни антибактериални свойства и осигурява пълноценно „дишане“ на скалпа, като същевременно е устойчива на движение, независимо от промените на времето или температурата, интензивността на ежедневния живот, ние имплантираме така наречените девствени коси – коси, които никога не са били третирани и боядисвани, и съответно те напълно наподобяват косата на човека. Всичко се прави в Италия и изцяло на ръка. Всеки един косъм се интегрира, трансплантира индивидуално, като се следва посоката, неговото място и разпределението му върху скалпа. Имаме като резултат една невидима интервенция, направена без радикални хирургични процедури и напълно безболезнено. Гледате човека и виждате една естествена коса – пълно копие на неговата собствена. И с тази коса човек е свободен да прави всичко, което поиска – да спи, да плува, да ходи на фитнес, на сауна, да спортува.

Как се развива системата с годините? Обогатява ли се с някакви нови методи и техники, благодарение на съвременните технологии?
Променихме начина на измерване на параметрите - вече правим 3D образ на скалпа на пациента, слагаме един полимер на главата – т.е. главата се покрива с полимер, който става все по-тънък и все по-подходящ за трансплантиране. Винаги сме се стремяли да осъвършенстваме фазите на трансплантиране, за да можем да осигурим спокойствие и здраве на човека.

Как работи методът? Колко време е необходимо от началото до края? От влизането на пациент с проблем до решаването на проблема? Какви са стъпките?
В срок от два месеца можем да осигурим коса на хората.

Какъв е животът на системата?
Между 2 и 3 години в зависимост от поддръжката.

Как се поддържа протезата? Колко често трябва да я сваляш за поддръждка и измиване?
След като се приложи системата и косите са имплантирани на този втори скалп, човек може спокойно да се къпе. Един път месечно трябва да се сваля този полимер, за да се хигиенизира скалпа на човек. Това, което е ново – вече няма необходимост от премахване/бръснене на истинските коси на човека – те си остават. Те и без това са разредени, няма нужда да се премахват. Полимерът ги покрива.
Поддръжката се прави в съответния оторизиран център – в България в Aesthe Clinic, където вече работят обучени в Италия специалисти. Тук се следи за правилното сваляне, хигиенизиране и последващо закрепяне с помощта на специален залепващ гел. Преглежда се отново размера, цвета и т.н.
За тези хора, които искат винаги да носят такава коса, препоръчваме да имат две системи, които да ротират и да сменят при поддръжка.



Кога може да се прибегне до този метод? Има ли някакви възрастови ограничения или здравословни такива? В този смисъл, може ли да се използва методът при оплешивяване вследствие на химиотерапия?
Имаме пациенти от 6 години до 80 години. Няма граници на възрастта. Имаме специална система за хора след химеотерапия. Изключително важно е да осигурим едно самочувствие на тези хора и в същото време да им гарантираме конфеденциалност относно къде и какво се случва. От една страна косата е това, което ни представя пред хората, създава ни самочувствие, виждат ни в определен външен вид и така се чувстваме добре.



Вече стана известно колко естествена и натурална изглежда косата. Знаем, че много холивудски звезди прибягват до този метод. Можете ли да кажете име на някоя звезда, която има CNC протеза?
Има доста италиански и холивудски актьори, има и много известни футболисти, но поради запазване на конфеденциалността на пациента, не ми е позволено да изброявам имена.

В своята област в Италия сте известни колкото Ферари, Барила, Армани. Как се постига такъв успех и такова брандово разпознаване?
Като работим упорито всеки ден – така се постига тази известност. И като помним, че днес трябва да сме по-добри от вчера, а утре – по-добри от днес.

Благодаря ви! Пожелавам успех на системата и в България!