По-лека ли ще бъде третата вълна в България? Отговор дава д-р Брънзалов

Вече е известно, че България се намира на прага на третата вълна от Ковид-19, като днес новозаразените с вируса са над 1000 души. Очаква се скоро бройката да достигне до 1500 на ден. За щастие обаче третата вълна се очертава да бъде по-слаба за разлика от втората, която дойде преди няколко месеца.

Д-р Брънзалов даде телевизионно интервю, в което разясни каква се очаква да бъде ситуацията със заболеваемостта през следващите седмици. Той сподели, че вероятно кривата този път ще бъде по-ниска, отчасти защото лекарите вече са по-добре подготвени и приемат пациенти с коронавирус много по-спокойно от преди. Брънзалов отбелязва и факта, че медицинските екипи са и по-защитени в момента и към настоящия момент системата се адаптира по-бързо към ситуацията.

Сега болничните заведения имат възможността да реагират според бройката на заболелите, като се трансформират различни отделения. Д-р Брънзалов отдаде голямата разлика в заболеваемостта в различните региони на факта, че новият щам вече е в България.

Четете още: Проф. Витанов: Третата вълна ще бъде в България до няколко дни