Автор
Цвета Герчева

Правете това и няма да боледувате от грип повече

Зимата е в разгара си, но ние тайничко броим седмиците до лятото. До тогава обаче ще трябва да се справим с още куп мразовити дни, отиващата си грипна вълна и заплахата от новите вируси, прясно развили се през сезона, чиито щам сякаш от година на година става все по-ужaсен. И тази година бацилите не подминаха малки и големи, а въпросът, който отново виси в пространството, е как да се предпазим от грип?

Истината е, че много от нас все още не са наясно какво е грипът и простудата и какви са начините да ги избегнем. И тук даже не загатваме десетките митове, които витаят в пространството на тема как да се предпазя от простуда. Затова ние събрахме за вас някои от най-ценните съвети, които ще ви помогнат наистина да се предпазите от грип. На първо място - мийте ръцете си възможно най-често и никога не докосвайте с длани лицето си. Второ, не пропускайте разходките навън през зимата. Най-добре е да предприемате ежеседмични разходки в борова гора. Там въздухът е противоалергичен и противовъзпалителен, понеже има специални антибактериални йони, които действат силно противогрипно.

Силата на билките и натуралните екстракти

Когато говорим за бацили и настинка, може би има един съвет, с който трябва да се започне и той е: доверете се на силата на билките и природните лекове. Сред най-ефикасните билки против грип е ехинацеята. Още индианците са открили способността ѝ да мобилизира защитните сили на организма. Ехинацеята е позната и като природен антибиотик заради свойството си да повишава имунната система и да подсилва механизмите на организма за борба с бактерии, вируси и патогенни микроорганизми.

И може би най-важното ѝ свойство - Ехинацеята помага на организма да образува повече бели кръвни телца. Какво правят те ли? Ами много просто - това са своеобразните "войници", които стоят на пост в тялото ни и щом в него попадне бактерия, бият "тревога" и започват да се опитват да я унищожат. Казано с прости думи - това е имунитетът. Ето защо Ехинацеята е толкова важна за доброто ни здраве особено през зимата.

Ацеролата също е едно от онези растения, които Майката природа ни е дала, за да ни избави от грипа и настинките. Причината тя да е толкова важна е в огромното ѝ съдържание на натурален витамин С. Известно е, че колкото и ампули от витамин С да изпием, ако то не е натурално, организмът ни усвоява минимална част от него. Това, което прави изключително ценна Ацеролата, е натуралният Витамин С в нея, което е безценно за организма. Тези малки червени плодчета, които много наподобяват нашите вишни, съдържат 100 пъти повече витамин С от портокалите, например. Ето защо екстрактът от тях е наистина чудодеен за тялото.

Когато говорим за това какво да направим за организма, за да се предпазим от грипа, не бива да забравяме и микроелементите, като селена например. За да подкрепим тялото оптимално в битката му с бацилите, специалистите препоръчват да взимаме добавки със селен, защото той освен изключителен имуностимулатор е и мощен антиоксидант.

Има още нещо, за което много от нас не си дават сметка. Когато имаме здрав имунитет, тогава даже и да бъдем повалени от грипа, ние го прекарваме много по-лесно от хората, които не са се погрижили да подсилят защитните сили на организма си. И макар да знаем, че превенцията е най-добрата защита, често се сещаме за имунитета си едва, когато усетим първите симптоми на грипа.

Ако сте от хората, които държат на здравето си, но пък не обичате да се тъпчете с лекарства, можете спокойно да заложите на натурални добавки като Цегет+.

Цегет+ е висококачествен имуностимулант със стандартизирани екстракти от Ехинацея, Ацерола с високо съдържание на натурално витамин C и натурален Селен. Цегет+ влияе благоприятно както при първи симптоми, така и при грип, настинка, вируси и при възстановяване на организма след боледуване.

(в материала има продуктово позициониране)