Днес ще споделим с вас няколко правила за красота и здраве, които ще ви помогнат цялостно да подобрите живота си в няколко малки стъпки.

Усмихвайте се по-често. Учените са доказали, че хората с развито чувство за хумор живеят по-дълго. Смехът предотвратява произвеждането на хормоните на стреса в организма и забавя стареенето.

Ползвайте конец за зъби. Само той ще предотврати възпалението на венците и ще държи под контрол много заболявания на устната кухина. А хората с болни венци са подложени на повишен риск от развитието на сърдечно-съдови заболявания.

Разхождайте се на чист въздух. 30 минути разходка на ден ще ви бъдат от полза, а в компанията на приятел ще бъдат и много приятни. Разходките са полезни не само за здравето, но и за социалните контакти, а т.е. помагат да укрепите имунитета и да се преборите със стреса. Учените са установили, че хората на възраст над 70 години живеят с 22 % по-дълго, ако имат много приятели и познати.


Пробвайте цветотерапия. Колкото повече цветове има в менюто ви, толкова ще е по-полезно то за здравето ви. Сочните разноцветни плодове и зеленчуци снабдяват организма с антиоксиданти. Нека храната ви бъде колоритна – както в кошницата в супермаркета, така и в чинията ви!


Поддържайте теглото си. Стройността на всяка възраст не само помага да си повишите самочувствието, но и да запазите процесите на стареене. Наднорменото тегло влияе на кръвното налягане, което е основна причина за стареенето.

Вършете добри дела. Добрите и отзивчиви хора по правило нямат проблеми със здравето и не страдат от депресия, затова бъдете дружелюбни и комуникативни.

Редовен секс. Сексът е най-доброто лекарство от всички заболявания и от душевната и физическа отпадналост. Той отпуска, укрепва отношенията ви с партньора и удължава живота.

Пълноценен сън. Идеалната продължителност на съня е 7-8 часа. Редовното недоспиване увеличава риска от развитие на сърдечно-съдови заболявания, затлъстяване, диабет и отслабване на имунната система.