Преди и след ковид: Идеалното време за детокс и подсилване на имунитета

Пандемията от коронавирус е в разгара си - броят на заболелите все още е висок, а множество хора вече изкараха ковид. Замисляли ли сте се за ползите, които би могъл да има един детокс план за организма преди или след преболедуване?

Телата на съвременните хора са изложен на множество токсини, те се съдържат в храната, в козметиката, в перилните препарати и във въздуха, особено през зимата. Имунната ни система има за задача да “прецени” кои съставки, които попадат в организма са токсични и именно поради тази причина детоксикацията би могла да подсили защитните сили на тялото ни.

Ако пък вече сте изкарали коронавирус, е чудесна идея да детоксикирате организма си от лекарствените препарати, които сте приели, да възвърнете защитните сили на тялото си и да се справите с последиците от вируса.

Откъде обаче да започнете?

Отделете си 7 дни от декември, в които да дадете шанс на организма си да се детоксикира. Нашата препоръка е да въведете няколко промени в ежедневието си, които да следвате възможно най-стриктно, а ако успеете да ги превърнете в навици, ще имате още по-голяма полза.

1. Включете в менюто си пълноценни храни

Имунната ни система има нужда от пълноценни хранителни вещества, за да функционира оптимално. По-време на детокс това е още по-важно. Стремете се всеки ден да хапвате поне по 3 порции зеленчуци и по 1-2 плода. Добавете и ядки и семена за оптимален ефект.

2. Напълно отстранете или намалете приема на захар и преработени храни

Редица изледвания показват, че тези продукти подтискат функционирането на имунитета. Затова през следващите дни спрете приема им и ограничете кофеина. Разбира се, добре е да се откажете и от алкохола, поне за 7 дни.

3. Наблегнете на тези съставки

От друга страна чесънът, лукът, джинджифилът и подправките подпомагат функционирането на имунната система, затова се опитайте да ги включвате възможно най-често в менюто си. Сред най-полезните подправки в този смисъл е куркумата, която придава чудесен вкус на голяма част от основните ястия. Джинджифил пък можете да добавите към сутрешния си чай или дори към смутито си.



Не забравяйте и за ферментиралите храни. Голяма част от имунната ни система се намира в червата, обитавани от любимите ни добри бактерии. Те обожават кисело мляко, туршия и кефир.

Протеините в организма също са изключително важни за функционирането на имунитета, затова следете и за техния прием в ежедневието си. Приемайте ги, освен под животинска форма и като бобови култури, ядки и семена.

4. Сън и движение

Сънят дава сили и възстановява организма, затова опитайте поне за 7 дни да спазвате режим, в който да си лягате и да ставате по едно и също време - телата ни обичат ритъма. Стремете се да спите между 7 и 8 часа на ден.

Препоръчително е всеки ден да добавяте към деня си някакъв вид движение. Не е необходимо да тренирате активно, достатъчно е да се разтегнете, да се качите по стълбите, да се разходите в парка и дори да направите основно почистване у дома.



5. Течности, особено топли и хладки

Течностите извеждат токсините от организма и са в основата на всеки детокс режим. Те участват и в множество функции на организма, включително и в тази на имунната система. Заложете основно на хладка пречистена вода, чай и супа - чудесни решения за по-студените месеци.

6. Доверете се на правилната добавка

“Детоксифайв” е продукт с изцяло натурални съставки, селектирани за оптимална детоксикация на организма, които действат освен пречистващо и антивурусно. "Детоксифайв" има силно имуностимулиращо действие. Всяка съставка има специфичен механизъм за подпомагане на естествените обменни и пречистващи процеси в организма. Тази гобавка се грижи за здравето на черния дроб, белите дробове, бъбреците, лимфата, кръвта и кожата.



Три от съставките “Детоксифайв” имат конкретно отношение към функционирането на имунната система. Това са андрографисът, органичният селен и мащерката. Андрографисът спомага за детоксикирането по-конкретно на черния и белия дроб, а освен това действа и като имуностимулатор. Увеличавайки броя на лимфоцитите, той засилва миграцията на макрофагите. В допълнение към това андрографисът притежава антибактериално и противовирусно действие.

Неслучайно селенът е един от микроелементите, които се препоръчват при борба с настоящата пандемия. Той се грижи за добрите съпротивителни сили на тялото и на практика е една от най-ефикасните природни "ваксини" против вирусите. Селенът стимулира едни от най-важните имунни клетки, които се явяват първата бариера на организма срещу инфекциите.

Мащерката от своя страна пречиства белите дробове като стимулира отделителните процеси в дихателните пътища и действа силно противовъзпалително.

Останалите активни съставки в “Детоксифайв” са екстракт от леспедеза - билката, която прочиства бъбреците и кръвта и екстракт от репей, който пък пречиства кожата.

Препоръчително е приемът на “Детоксифайв” да продължи 20 – 30 дни, за което стигат две опаковки.

(в материала има продуктово позициониране)