Автор
Woman.bg

Предизвикай себе си с Иво Маринов - как да разбием бариерите в спорта

Познаваме го като един от най-енергичните и ведри треньори по време на традиционните бягания на Nike+ Run клуба в София, затова определено му вярваме, когато говори за това как да преодолеем собствените си бариери в спорта.

А идния четвъртък, на 8 ноември, Иво ще ни разкаже що е то мотивация и как да намерим сили в себе си просто да станем от дивана, да сложим екипа в сака и да се разходим до фитнеса. Или просто да потичаме в залата.

Ако искате да чуете неговата лекция - адресът е улица "Орфей" №5 в София, а началният час - 18.30. Входът е свободен, но все пак потвърдете, че ще дойдете, за да има запазено място за вас, споделят организаторите на събитието. Още инфо за събитието - ТУК.

А ако се чудите за какво ще ви говори Иво, ето кои са според него най-често срещаните причини хората да не успяват да откриват мотивация и да не спортуват:

Бариера 1. Казваме си „ не мога“

Причина: Страхът от провал и липсата на увереност ни водят до самоубеждението, че няма да се справим и се отказваме още преди дори да се опитаме. Така мисленето ни вече е насочено в посока провал и започваме да работим усилено той да се случи. Тук е налице терминът „ самоизпълняващо се пророчество“.

Бариера 2. Липса на вътрешни мотиви


Причина: Това е най-често срещаната бариера. „Няма за кога“, „няма за пред кой“ или „късно е да се започне“ са вижданията, които категорично ни спират да се грижим за тялото си.


Бариера 3. Убеждението, че всичко е въпрос на ген

Причина: Когато имаме трудности със свалянето на килограми или трупането на маса, се успокояваме с причина, която е извън нашия контрол. Така пренасяме отговорността за собственото си здраве върху твърдение, което не подлежи на промяна.


Бариера 4. Страх от излизане от зоната ни на комфорт

Причина: Нарушаването на вредните навици, като неправилно хранене, късно ставане, употреба на алкохол, изискват определени усилия, с които сме убедени, че няма да се справим.

Бариера 5. Минали опити довели до провал

Причина: Когато един опит не е проработил, се отказваме да опитаме друг, защото пак трябва да бъдем подложени на стрес. „ Опитал/а съм и знам, че не работи при мен“ е пример за тази бариера.


Какво е решението на тези проблеми? Как да прескочим тези бариери? Замисляли ли сте се вие самите имате ли кураж да предизвикате себе си истински?

На всички тези въпроси ще отговори Иво Маринов на 8-ми ноември.

Денят е този четвъртък, събитието е напълно безплатно,

Чакаме те!

Още инфо за събитието Т У К

Вижте още за това как да преодолеем бариерите в спорта Т У К


* По материали от www.bestpractice.bg