Хората, които ходят прегърбени, е по-вероятно да изпадат в депресия, установи американско изследване, цитирано от британския в. "Daily Mail", предаде БГНЕС.

Проучването на Държавния университет в Сан Франциско показало, че прегърбената или унила позиция на тялото може да намали енергията и да предизвика депресия. Но настроението и енергията могат да бъдат повдигнати само с преминаване към по-изправена поза на тялото.

Предишни изследвания установиха, че упражненията и движението увеличават енергията и щастието. Но според проф. Ерик Пепър това може да се постигне и с по-изправена позиция на тялото. Той смята, че ако хората движат повече тялото в ежедневието си, това може да увеличи енергията и да подобри качеството на живота им.



За целите на изследването 110 студенти били помолени да се движат по коридор прегърбени, след което да подскачат. След упражнението те трябвало да оценят равнището на енергията си. Цялата група доброволци установила, че ходенето в прегърбена поза намалява енергията, а подскачането я увеличава.

Прегърбването също така било свързано и с проблеми в кариерата, тъй като прегърбените хора били възприемани като недостатъчно жизнени, съобщава Ен Би Си Нюз.

То е свързано и с повишен риск от смърт или заболяване, тъй като прави хората по-пълни, спира циркулацията на кръвта и води до стрес.