Автор
Woman.bg

Разкрито е идеалното съотношение на пробиотичните щамове, необходимо за нашия организъм

В тялото ни живеят над 600 вида бактерии и 40 000 различни техни разновидности, чието общо тегло достига цели 2 кг и половина, като приблизително килограм и половина от тях се намират в червата. Заедно, те изграждат нашата микрофлора и играят фундаментална роля в живота ни.

Балансираната чревна микрофлора обслужва домакина си, като:
- Защитава го от патогените;
- Метаболизира някои лекарства и онкогенни вещества;
- Оказва влияние върху абсорбирането и разпределението на мастната тъкан;
- Допринася за възприемането на болката в епитела (дори и кожния);
- Предпазва от натрупването на мастната тъкан в черния дроб;
- Подобрява храносмилането и абсорбцията на хранителни вещества, които нашият организъм не може да усвои;
- Синтезира витамини;
- Стимулира работата на имунната система

Чревната микрофлора е като бойно поле, на неспиращата битка между „добрите“ и „лошите“ бактерии. И ако тя бъде „спечелена“ от „лошите“ бактерии, настъпва „дисбактериоза“.

Последиците от нея могат да бъдат много и включват подуване, усещане за тежест, болка, газове, запек, диария, лош дъх, замаяност, липса на апетит, загуба на тегло и други неприятни усещания, които могат значително да повлияят на качеството на живот.
За съжаление, дисбактериозата може да се прояви не само в червата, но и да даде отражение върху цялото тяло и да причини редица опасни състояния и заболявания, като недостиг на витамини, алергии, имунодефицит, нарушено усвояване на минерали и в резултат на това, проблеми с костите и ставите, заболявания на вътрешни органи и други. Затова е важно да възстановим баланса на чревната микрофлора.

Как да сложим в ред червата си и да преоткрием собственото си равновесие?

Пробиотиците са живи микроорганизми, които приложени в достатъчна концентрация, оказват изключително ползотворни ефекти върху човешкия организъм.
- За бързото възстановяване на микробиома /бактериите населяващи червата ни/, едно от най-важните условия е ДОЗАТА НА ПРОБИОТИЦИТЕ.

Според ESPGHAN (Европейско дружество по педиатрична гастроентерология, хепатология и хранене) ефектът от пробиотиците се определя като дозо-зависим, т.е с по-добър ефект при доза над 5-10 милиарда CFU (колонии формиращи единици микроорганизми).

- Друго важно условие е да има ТОЧЕН ПОДБОР НА ЩАМОВЕТЕ в пробиотичната формула. Богатото видово разнообразие на щамовете, устойчивостта им към различни антибиотици и скоростта, с която се делят, са ключови фактори за по-бързото възстановяване на микробиома до изходните си нива.

Способността на щамовете да произвеждат метаболити за изхранването на оцелялата микрофлора и бактериоцини, които потискат прорастването на „лоши” бактерии, са друг фактор от изключителна важност за възстановителния процес след антибиотично лечение.

Обстойни научни проучвания доказват ПРЕДИМСТВАТА НА МУЛТИЩАМОВИТЕ ПРОБИОТИЧНИ ПРОДУКТИ пред монощамовите.

След анализ на 59 двойно-слепи, плацебо контролирани проучвания, сравняващи ефективността на монощамовите, спрямо мултищамовите пробиотици резултатите показват, че мултищамовите пробиотици превъзхождат с над 20 % ефективността на монощамовите при диария свързана с прием на антибиотици и при остра диария.

С над 25 % са по-ефективни при Синдрома на раздразненото черво и с 60 % са по-ефективни при чревно-възпалителни болести.

Разнообразието на видовете се явява по-полезно от монощамовото за облекчаване на симптомите на хроничните чревни възпалителни болести, на диарията в резултат на употребата на антибиотици и на синдрома от раздразнителното черво (1).

Безспорен фаворит в това отношение е МУЛТИЩАМОВИЯТ СИНБИОТИК ФЛОРА 10, който съдържа 10 милиарда живи пробиотични бактерии в комбинация с 2 пребиотика и служи за подобряване на баланса на чревната микрофлора, давайки благоприятни резултати както на ниво стомашно-чревен тракт, така и на ниво имунна система.

Това е една изключителна комбинация между мултищамов пробиотик (от 7 прецизно подбрани пробиотични щама) и два пребиотика (фруктоолигозахариди и инулин), с добавени витамин С и витамини от група В.

Научете защо водещите лекари в България се довериха на Флора 10 – ТУК!

Тайната на високата ефективност на мултищамовите продукти се крие и в прецизното съотношение на броя на живите бактерии, които всеки един от щамовете съдържа, така че да се образува ИДЕАЛНО БАЛАНСИРАНАТА ПРОБИОТИЧНА ФОРМУЛА!

Флора 10 има уникалното съотношение на пробиотични живи бактерии. В една капсула се съдържат:

Лактобацилус булгарикус - 30 mg, 3 млрд. живи бактерии
Лактобацилус ацидофилус - 20 mg, 3 млрд. живи бактерии
Стептококус термофилус - 10 mg, 2 млрд. живи бактерии
Стрептококус лактис - 5 mg, 0,5 млрд. живи бактерии
Лактобацилус касей - 5 mg, 0,5 млрд. живи бактерии
Ентерококус фациум - 5 mg, 0,5 млрд. живи бактерии
Бацилус коагуланс - 2,5 mg, 0,5 млрд. живи бактерии

Научете защо БАЦИЛУС КОАГУЛАНС превъзхожда всички останали пробиотични щамове ТУК!

ОЩЕ ЗА ПРЕДИМСТВАТА НА ФЛОРА 10

- ФЛОРА 10 е МИКРОИНКАПСУЛИРАН СИНБИОТИК, което гарантира жизнеспособността на “добрите“ бактерии.

- Тук е мястото да отбележим и още едно много важно ПРЕДИМСТВО на ФЛОРА 10: ПОДХОДЯЩ е ЗА ХОРА С ЛАКТОЗНА НЕПОНОСИМОСТ, тъй като млечно-киселите бактерии в него са развити на растителна основа, а не както при повечето пробиотици - на млечна основа.

- ЩАМОВЕТЕ във Флора 10 са БЪРЗОДЕЛЯЩИ СЕ, като удвояват масата си за 20-30 минути. Благодарение на това, те успяват да поддържат чревната микрофлора по-близо до физиологичните ѝ нива по време на антибиотично лечение.

- Щамовете във Флора 10 са специално подбрани С ПОВИШЕНА ЕСТЕСТВЕНА УСТОЙЧИВОСТ срещу често използваните антибиотици, което гарантира тяхното оцеляване и ефективност.

- Флора 10 съдържа и комбинация от пребиотици - FOS и инулин, специално създадена за нуждите на включените в състава пробиотични щамове. Пребиотиците подпомагат щамовете във Флора 10 да започнат бързо да се делят. Сами по себе си, те имат благотворно влияние върху храносмилателната система. Добре повлияват глюкозния профил. Имат имуномодулиращо действие, a инулинът има и превантивно действие спрямо някои онкологични заболявания.

- По време на антибиотично лечение нормалният синтез на витамините от група В от организма се нарушава, което се компенсира с добавените в състава на Флора 10 витамини В1 и В3.

- Комбинацията от синбиотик и витамин С укрепва имунната система



Купете ФЛОРА 10 в близката аптека или онлайн с 15% отстъпка в Ремедиум – ТУК

*Промоцията е активна при онлайн поръчка в Ремедиум до 30.06.2021

Научете защо водещите лекари в България се довериха на Флора 10 – ТУК!



(в материала има продуктово позициониране)