Автор
Woman.bg

Разработиха нов революционен метод за борба с рака

Всеки ден медицината се развива, и то с космически темпове. През последните десетилетия бяха открити цял куп нови лекарства и методи, благодарение на които човечеството може да се бори успешно с коварни заболявания, някои от които все още взимат твърде много жертви, като рака.

Десетки години хората се борят с болестта, която не спира да взима жертви. Ето защо специалистите неспирно разработват все по-нови и нови начини да елиминират кошмарната болест, днес ще ви разкажем за последния.



Учени в САЩ са стигнали до интересно откритие, според което няколко вида рак дават едни и същи предупредителни сигнали. Става дума за нарушаването на функцията на ензима аденозин деаминаза, което води до отключването на заболяването. Той е един от трите ензима, кодирани от гени ADAR.

Ето защо учените решили да прибегнат към едно от чудесата на медицината – лекуването със стволови клетки, за които е известно, че с течение на времето, намаляват все повече в човешкото тяло. Биолози и генетици успели да спрат развитието на левкемия и други тежки форми на заболяването, именно с помощта на терапия със стволови клетки и дори предизвикали ремисия. Учените уверяват, че стволовите клетки могат да бъдат лек и за болните от рак на млечната жлеза и черния дроб в терминален стадий.

Четете още: Без никотинов дим, или как да откажем цигарите