По време на летните горещини организмът се нуждае от повече течности, които можете да му осигурите и чрез храната.

Няколко плодове и зеленчуци са основен източник на вода за хидратацията на кожата, когато термометърът се нажежи до червено. Краставиците съдържат 96,7% вода. За жегите можете да промените традиционни таратор с пасирана краставица, кисело мляко, мента и лед.

Доматът съдържа 94,5% вода. Той е свеж зеленчук, задължителна съставка на салатите, сандвичите и сосовете. Зелената чушка също е пълна с вода – 94%, но освен това тя е богата и на антиоксиданти. И за десерт – диня. Тя съдържа 91,5% и е богат източник на ликопен.

Това е антиоксидант, който се съдържа в червените плодове и зеленчуци и помага в борбата с рака, пише БГНЕС.

Четете още: Динята е просто вълшебна