Автор
Woman.bg

Шеф Петър Михалчев с топ съвети за здравето на черния ни дроб

Обединени от медийния проект Triple E.Y.E, Елена Розберг, Ива Дойчинова и Евелина Павлова реализират кампанията „Черно на бяло“ за здравето на черния дроб. Но не очаквайте да говорят с медицински термини и да ви засипят с научна информация! Трите дами канят 6 известни личности, с които провеждат 6 откровени разговора „Черно на бяло“ за начина им на живот.

Целта на проекта е по интригуващ и емоционален начин да открехнат вратата на личния свят на тези обичани и уважавани лица от различни професионални области и да говорят открито за бохемския начин на живот, рокендрола, промяната, храната, алкохола, страха и стереотипите в нашето общество.


Първия разговор е на Елена Розберг с шеф Петър Михалчев - за чревоугодничеството и нездравословното хранене. Защо определени храни увреждат черния дроб повече от смятания за вредител номер 1 алкохол? Какви са приликите и разликите между българската и японската кулинарна традиция? Само вредната храна ли е вкусна? Това са само част от въпросите към прочутия кулинар.

Самият Шеф Михалчев споделя, че правилният за него режим е свързан с храненето с мярка и ограничаването на вредните храни. Разнообразие на менюто, прецизност на приготвянето на продуктите и умереност отличават японците, които са нация на дълголетници и чиито тайни познава изключителният кулинар. Цялото интервю от кампанията „Черно на бяло”, в което шеф Михалчев споделя пред Елена как си угажда и ѝ прави специална изненада, може да гледате тук.


Ето още няколко интересни данни:

Затлъстяването на черния дроб е основна причина за епидемията на чернодробни заболявания в Западния свят.
Годишният ехографски преглед при гастроентеролог или кръвни изследвания на показатели ASAT и ALAT могат да регистрират заболяването достатъчно рано, за да се проведе лечение за пълното възстановяване на черния дроб.
Въпреки че за 90% от българите вредната храна води до проблеми с черния дроб, те признават, че все по-често не подбират храната си.

(платено съобщение)