Автор
Woman.bg

Суперхраните, които трябва да консумирате през есента

През есента имаме особено спешна нужда от полезни храни, които да подсилят имунитета ни. Всъщност си ни трябват направо суперхрани, които подобно на супергерои, да ни заредят с невероятната сила да гоним вирусите от себе си. Ето какво трябва да похапвате, за да сте здрави и през неуютните месеци, в които преобладават валежите и ветровете.

Броколи



Истинска бомба, заредена с витамини, минерали, антиоксиданти и фибри. Би било добре да не ги готвите твърде дълго време, за да запазите полезните им свойства максимално. Дори може да ги консумирате и сурови.

Спанак



Винаги ще ви препоръчваме да хапвате повече спанак, независимо през кой сезон. Той бори неуморно инфекциите и ви зарежда с нови сили. Хубаво е да го консумирате в максимално непреработен вид.

Киви



Кивито също ще вдъхне сила на имунната ви система и то немалка. То дори съдържа повече витамин С, отколкото портокалите. Също така съдържа и бета каротин.

Тиквени семки



Когато нарязвате тиквата не изхвърляйте семките ѝ. Те също са много полезни за организма през есента. Освен това, те подпомагат мозъка и засилват паметта.

Нар



Нарът – колкото е вкусен, толкова е и полезен. Той подпомага и имунната система, и мозъчната дейност. Не се чудете, а направо го добавяйте в зелената салата или към десерта.

Не забравяйте вечер да се сгрявате и с чаша вино.

Четете още: Прясното мляко: отрова или полезен продукт