Автор
Весела Георгиева

Тази рецепта укрепва здравето и ни дарява с дълголетие

Тя е открита от експедицията на ЮНЕСКО през 1971 г. в Тбилиските манастири. Преведена е на всички световни езици. Използвана е за укрепване на здравето още през V в. пр. Хр., и още тогава хората са знаели за нейната сила.


Състав:


100 г лайка;
100 г жълт кантарион;
100 г хелихризум – безсмъртниче;
100 г брезови пъпки.

Как се приготвя:

Всички билки се смилат с кафемелачка, а получената смес се поставя в емайлиран съд. Вечер се взема 1 супена лъжица от тази смес, залива се с 0,5 литра вода (вряща вода), оставя се да кисне 20 минути, след което се прецежда през кърпа (а не през марля). Налива се една чаша гореща смес и се разтваря в нея 1 чаена лъжичка мед. Приема се след вечерята, като после не се яде и пие нищо.
Сутрин се подгрява на пара останалата от вечерта течност, разтваря се в нея чаена лъжичка мед и се изпива. Процедурата се повтаря ежедневно, докато цялата смес от билки свърши.



Действието е доста широко. казват, че рязко подобрява метаболизма, прочиствайки организма от мастни отлагания, поради което прави всички кръвоносни съдове и особено кръвоносните съдове еластични и по този начин предотвратява склероза, инсулт, стенокардия, сърдечен удар, хипертония, зрението се възстановява, а организмът се подмладява.

ВАЖНО: Преди да използвате каквито и да било билкови рецепти, непременно се консултирайте с вашия лекар!