Автор
Woman.bg

Топ 5 естествени имуностимулатори за есента

Есента не е от любимите сезони на човешкото тяло и обикновено то протестира на огромните разлики в температурата. В този момент е типично да настиваме по-лесно и да страдаме повече, ако имунната ни система не е достатъчно силна, за да ни предпази от изненадите, които ни носи есенното време. Ето защо е изключително важно точно сега да подсилим имунитета си и то с помощта на средствата, които природата ни е дала. Нека видим кои са едни от най-добрите естествени имуностимулатори, които е препоръчително да приемате често, за да сте здрави:

Пчелно млечице



Наистина скъпоценна съставка, не само за малките пчелички, но и за хората. Пчелното млечице има невероятен противовъзпалителен ефект и може да влезе блестящо в ролята на естествен антибиотик. Действа безотказно при загуба на апетит, както и при стомашни проблеми.

Eхинацея



В случай, че имате усещането, че се разболявате и сте в начален стадий на грип или настинка, е желателно незабавно да приемете ехинацея. Точно в този момент тя е най-ефективна. Подходяща е при болки в гърлото, главоболие, кашлица и други подобни симптоми.

Джинджифил (или куркума)



Вкусът му е остър и може би не на всеки ще се хареса, но за сметка на това е изключително полезен. Можете да го приемете, както свежо нарязан, така и за чай. В комбинация с мед и лимон ще предоставите на организма си истинска витаминозна бомба , а точно от такава имате нужда в момента. Същият ефект можете да получите и с консумацията на куркума. Тя се води и като една от най-лечебните подправки в света. И куркумата, и джинджифилът, макар и остри на вкус, са прекрасно средство не само срещу настинка, температура и болно гърло, но и срещу стомашни проблеми.

Женшен



Женшенът, наричан още „коренът на живота“ може да направи чудеса с организма ви, особено през есента, когато имунната ви система се нуждае от сериозна подкрепа. Тази билка е използвана още в древни времена като лечебно средство срещу всякакви неразположения. Прави адаптацията на тялото по-лесна, стимулира работата на мозъка и действа преркасно на целия организъм. Той ще ви даде онази устойчивост, която ви липсва през есента.

Клеева тинктура



Абсолютният унищожител на лошите бактерии и трепач на гъбични инфекции. Един от най-мощните антиоксиданти, които са отличен съюзник при рязката промяна в климата. Клеевата тинктура пречиства, успокоява, обезболява и прави всичко възможно организмът ви да се чувства добре. Съветваме ви да се снабдите с този разтвор и да изпозлвате дневна доза, след като се посъветвате с лекар, разтворена във вода. Това е лесен начин да прогоните болестите предварително.

Четете още: Какво говорят устните за здравето