Има ефективен и евтин начин да се избавим от токсините в организма си. Това може да стане с помощта на щедрите дарове на природата. Ето и топ 5 на растенията, които ще ни съдействат да прочистим тялото си.

Млечен бодил



Млечният бодил е наричан "защитник на черния дроб". Помага при възпаление, причинено от интоксикация и стимулира и регенерацията на клетките. Млечният бодил генерира производството на нови клетки в черния дроб, които да заменят увредените.


Куркума


Куркумата предпазва черния дроб от токсини чрез мощните си противовъзпалителни и антиоксидантни свойства. Използва се за детоксикация. Растението намира широко приложение и в диетиката, тъй като има свойството да контролира нивата на кръвната захар и предотвратява натрупването на килограми. Куркумата спира образуването на зрели мастни клетки и намалява риска от болести, свързани със затлъстяване и наднормено тегло.


Глухарче



Глухарчето има благоприятно въздействие както за бъбреците, така и за черния дроб. Неслучайно е определяно като "вълшебният тоник за черния дроб" и един от враговете на камъните в бъбреците. Цветовете от глухарче помагат и ако страдате от високо кръвно. Лечебните свойства на растението премахват още сърбеж по кожата, лишеи и обриви, подобряват стомашните сокове и прочистват стомаха.

Репей



Репеят има свойството да елиминира бактериалните патогени, които могат да се натрупат в червата. Растението увеличава слюнката и жлъчните секрети, за да помогне за разграждането и отделянето на токсини от организма. То пази кръвта от натрупването на свободни радикали, подпомага храносмилателната система и влияе благоприятно на кожата, косата и ноктите.

Фибри и бентонитова глина



Бентонитовата глина се използва за отстраняване на токсините и излишните мазнини от червата. Глината е едно от най-добрите средства, което можете да използвате за детоксикация на организма, защото свойството ѝ да поглъща гнойната и разболяла се тъкан е уникално. С вътрешен прием на глина пречиствате инфекциите, лекувате ранички, язва, абцеси и други.