Автор
Роси Кацарова

Три начина да се справите със смяната на времето

Нека си го кажем – понеделникът никога не е бил повод за радост за никого.

Но когато стане дума и за понеделник след смяна на времето, то бедствието вече е от световна величина.

Причината ли? В 90% от случаите той е съпътстван от грандиозно успиване за работа, последвано от сипене на огън и жупел по всеки червен светофар по пътя към офиса, който допълнително удължава закъснението и спомага за още по-голямото мъмрене от страна на шефа.

Встрани от закъснението недоспиването вследствие на смяната на часа води до лоша концентрация през деня, депресивни състояния, изнервеност и още редица негативи. За съжаление обаче проблемите, свързани със смяната на стрелките, няма да са само за ден. Необходима е поне една седмица адаптация, докато организмът се настрои към новия режим, споделят специалисти.

А какво да направим, за да помогнем на тялото по-лесно да свикне с промяната и по-бързо да сме в кондиция, за да се наслаждаваме на нарастващия ден и всички приятни емоции, които пролетта носи със себе си? Вижте отговора в следващите редове:

Повече слънчева светлина

Слънчевите лъчи са ваш съюзник и в тази битка. Те несъмнено ще ви помогнат да се адаптирате към смяната на стрелките значително по-лесно, разкриват учени.

Затова, когато се събудите, дръпнете пердетата и поседнете на ръба на леглото, позволявайки на лъчите на слънцето да ви обгърнат.

За да привикне организмът по-лесно към лятното часово време, обаче не спирайте дотук. Важно е да не стоите затворени по цял ден в офиса. Излизайте, колкото се може по-често и се разхождайте под слънчевите лъчи.

Забравете за телефоните

Несъмнено, за да може да станете по-рано сутрин, трябва да сте си легнали по-рано вечерта. Но ако сте свикнали да заспивате в 22.30 ч, е трудно изведнъж да започнете да си лягате цял час по-рано, така че да компенсирате ранното ставане на следващия ден.

Мисията да заспите по-рано, за да се събудите безпроблемно утре, се затруднява допълнително, ако имате лошия навик да сърфирате из фейсбук от телефона си или от таблет.

Причината е, че светлината, излъчвана от екрана на устройството, нарушава отделянето на хормони в тялото, които са от съществено значение за регулацията на съня. Оказва се, че времето прекарано в социалните мрежи точно преди лягане може не само да попречи на самия процес на заспиване, но и значително да влоши качеството на съня.

Същото важи и ако телефонът ви е включен през нощта. Данни от проведени тестове показват, че джиесемите нарушават началните фази на съня, които са важни за възстановяването на организма от напрежението и активността през деня. Освен това учените са установили, че хората, които са изложени на облъчване по време на съня си, по-често страдат от главоболие.

Примамете съня

Както вече казах – за да се събудите бодри в 6, трябва да сте си легнали навреме. Но да заспите по-рано от обичайния час не е лесна задача. Казвам го от личен опит – не е достатъчно да легнеш в леглото и да започнеш да броиш овце, понякога просто сънят не те навестява, колко и да го искаш.

В такива случаи аз го примамвам с помощта на един напълно естествен продукт, изцяло съставен от високачествени растителни продукти.

Той се казва Sleep и е дар от природата срещу трудно заспиване, безсъние, често събуждане, безпокойство и тревожност.

Sleep съдържа калифорнийски мак, който отпуска и подпомага лесното заспиване и пълноценния сън. Другата съставка е екстрактът от маточина, която допринася за нормалния сърдечен ритъм, подкрепя нервната система и успокоява напрежението в стомаха – една от причините за трудното заспиване.

Комбинацията от двата продукта съкращава времето за заспиване и нормализира функцията на организма, така че да гарантира качествен сън.

За разлика от тежките медикаменти, изписвани с рецепта при безсъние, Sleep не води до зависимост и предлага траен резултат без странични ефекти и се предлага в аптеките или онлайн без рецепта.

Като няма как да не се подчертае, че Sleep може да се приема от деца, за да подпомага спирането на нощни напикавания. Действа благоприятно и при хиперактивност и дефицит на вниманието при деца.

Затова, дами, не се борете сами със страничните ефекти, предизвикани от смяната на времето, ами се обърнете за помощ към Sleep – естествен продукт, който ще улесни заспиването, а оттам и по-бързата адаптация към лятното часове време.

(в материала има продуктово позициониране)