Автор
Бояна Николова

Цистит? Има спасение - вижте какво е то!

Беше една от онези априлски утрини, в които вярваш, че съвършенството те следва по петите, само за да докаже безапелационно дръзката си възможност. Свежата сутрин се беше настанила във всички гънки на синята ми рокля и игриво ми намигаше. Вятърът развързваше панделката на обувките ми, само, за да ме спре, да не би в бързането си да пропусна цялото това великолепие.

Песента на птиците разрошваше косите ми, за да ми нашепне, че там зад ъгъла ме чакат усмивката и тъмните къдрици на любимото момче, а сатененият допир на току що цъфналия здравец в саксията гъделичкаше все още сънените ми ресници и увереността ми, че мога да усетя чудото с всяка своя клетка.

Беше един от онези дни, в които чувстваш, не само, че обичта е навсякъде, а че всичко е обич, че всяко листенце е изтъкано от обич, че ароматът на люляка е сам обич, че по вените ти тече обич към всички хора, към всяко стръкче, към кадифените крилца на пчелата и към теб самия; чувстваш цялата обич на Всемира към теб, виждаш я и в напъпилите ириси, и в снега по върховете на Витоша, и в първия слънчев загар в огледалото. И ти се струва, че нищо не може да наруши тази абсолютна хармония.

Беше от онези утрини, в които се чувстваш лек като перце, а на раменете ти, вместо товар, лежи дъхът на пролетта. Беше от онези утрини, в които просто знаеш, че образът ти, огледан в капката роса, не ти принадлежи, а принадлежи на цялото.

И в такава сутрин последното нещо, което очакваш, е да се сгромолясаш с трясък в собствената си телесност, да се откъснеш от съвършенството и с тежест да се приземиш в уязвимата си черупка, за да погледнеш болката право в очите, докато усетиш капчиците пот, стичащи се по слепоочията ти да замъгляват росата и да я превръщат в кърваво блато.

Цистит...


Не беше за първи път. Този мой стар познайник ме навестяваше понякога и обикновено знаех как да реагирам. Нещо повече – знаех, че с идването на пролетта и преминаването от топлите ботуши към обувките, има опасност той да дойде. Но не - не бях подготвена. Този път беше различно. Този път той дойде изненадващо, разчорлен, див, рязък и груб. Нищичко не предвещаваше тази буря. Този път беше различно. Обикновеното парене беше съпроводено с много силна болка в слабините. Имах чувството, че стотици ножове раздират вътрешностите ми. Урината стана кървава и за разкош вдигнах и висока температура. Кръстът ми се оказа приклещен, като в менгеме, което ме накара бързо да заема позиция на поклон. За съжаление, поклонът не беше в знак на преклонение, а в знак на немощ. И ако съвсем доскоро си мислех, че летя в облаците от възторг и взорът ми беше отправен към небесата, сега болката рязко ме преви надве и опрях чело буквално в земята – сега не виждах по-далеч от носа си и от собственото си мизерно съществуване.

Цялата се бях фокусирала върху болката и за нищо друго нямах сетива. Цялата бях болка. Само за части от секундата се оказах в съвсем друго измерение, забравила за всичко друго, концентрирана в една единствена точка - тази на мъчителното състояние на невъзможността да освободиш себе си, да изпуснеш напрежението, да излееш навън насъбралите се токсини, да се изчистиш.
И не остана и следа от моето съвършено утро. Разми се и потъна в несъстоялите се планове за деня, в несбъднатите очаквания и в несторените добри дела.

За щастие, спасение ни дебне отвсякъде. А моето спасение намерих в слънчевата кутийка на ЦистиРен. Висококачествените екстракти от Американска червена боровинка и Златна пръчица изляха своите чудотворни лечебни свойства в мен и след няколко часа получих облекчение. Това е един от най-светлите и топли мигове – мигът, в който болката отминава, освобождава те от себе си. Усещаш се отново свободен, жив, усещаш се отново себе си, благодарен и щастлив.


ЦистиРен се оказа моето спасение. Патентованият екстракт от Американска червена боровинка в продукта е с високо съдържание на проантоцианидини, тип А, които възпрепятстват прикрепването на бактериите Ешерихия коли по стените на пикочния мехур. Екстрактът от Златна пръчица подпомага изхвърлянето на микроорганизми и отпадни вещества от пикочните пътища и бъбреците. Усилва защитните сили срещу инфекции в уринарния тракт. Продуктът не съдържа животински продукти, оцветители и консерванти. CystiRen може да се намери в аптеките и без рецепта или онлайн на www.botanic.cc



Оказа се напълно възможно няколко малки хапчета, събрали в себе си лечебната мощ на природата, да спрат болката ми, да върнат силите ми и да ми покажат отново размаха на пролетта. Цистирен веднага намери място в нощното ми шкафче, за да ми гарантира спокойствие.

(в материала има продуктово позициониране)