Автор
Веселина Петрова

Циститът идва с първите есенни дни. Добрата новина е, че има решение!

Лятото си отиде. И дойде есента. Сутрините вече не са толкова топли, студеният въздух лекичко гали кожата и я кара да настръхва. На нас обаче въобще не ни се иска да пуснем лятото. И продължаваме да си носим ефирните и красиви рокли, с надеждата, че ще можем да го задържим поне още мъничко.

Разбира се, няма нищо лошо в това да продължим да бъдем красиви. Но трябва да помислим и за здравето си. Защото леката рокличка не е най-доброто нещо в хладната утрин.


Ако все пак държите да сте с нея, когато на обяд слънцето е достатъчно силно, вземете си жилетка, а вместо сандалите, обуйте затворени балерини или маратонки. Така краката ви ще бъдат на топло, кръстът също. Иначе рискувате да се сблъскате с един доста неприятен проблем, наречен цистит. Среща се доста често при дамите в края на лятото и началото на есента.

И понеже сега сезоните се сменят, ние сме наистина по-уязвими на настинки. А това носи стрес за организма.

Настинката понижава имунитета и така бактериите се размножават по-лесно и предизвикват неприятното възпаление, добре е да знаете това!

Какви са симптомите на цистита?

Няма как да не ги усетите. Защото могат да бъдат доста неприятни и болезнени. А именно – чести позиви за ходене до тоалетната, болка ниско долу в таза, корема, усещане за обща слабост, може да се появи кървене, съпроводено с напрежение в областта на бъбреците, дори да вдигнете температура.



Как да постъпите?

В никакъв случай не стойте и не чакайте да ви мине! Добре е да знаете, че трябва да пиете повече течности, да бъдете по-внимателни със сексуалните си контакти, да спазвате добра лична хигиена. Ако отидете на лекар - следвайте стриктно назначеното ви лечение, за да избегнете евентуален рецидив.
Много е важно да носите удобно бельо, за предпочитане от памук. И да се пазите от настинка.
Обличайте се топло. Винаги трябва да имате връхна дреха под ръка, ако роклята ви е твърде лека и тънка, сложете отдолу чорапогащник или тънък клин, сега клиновете са тотален моден хит. Така ще сте на топло и ще изглеждате секси.

И не на последно място – доверете се на правилната хранителна добавка, когато усетите дискомфорт там долу... Имам предвид да обърнете внимание на натуралните продукти, които са най-добрият приятел на жената в подобни ситуации.

Билките лекуват


Те са най-доброто решение. Защото идват от природата, лекуват ни нежно и са щадящи за организма. Например, екстрактът от американска червена боровинка е обявен от френската агенция за безопасност на храните като единственият плод за лечение срещу бактерията Ешерихия коли, причинител на цистита.

Екстрактът от червена боровинка разпознава бактерията и я отлепва от стените на пикочните пътища, а след това тя може да бъде изхвърлена от организма. Златната пръчица пък не позволява на урината да се задържи в пикочния мехур и така ни предпазва от инфекции.

Комбинацията от двете билки е наистина страхотна. Добрата новина е, че може да бъде открита в ЦистиРен (CystiRen) - синергично действаща формула от висококачествени стандартизирани екстракти на червена боровинка и златна пръчица.

ЦистиРен се справя бързо и ефективно с голям брой здравни проблеми, свързани с пикочните пътища. ЦистиРен съдържа висока концентрация на активни вещества и действа благоприятно при състояния на цистит, уретрит, пиелонефрит, инфекция на горни и долни пикочни пътища. Затова, още при първите симптоми на ужасно парене, незабавно вземате мерки. Една таблетка на гладно ще направи чудеса. Ако симптомите са силно изразени и положението е нетърпимо, увеличете дозата - два пъти по две таблетки дневно.

Усмихната есен!

(в материала има продуктово позициониране)