Учени от Харвард в шок: Коронавирусът е в Китай още от лято 2019-а!

09 юни 2020 | 12:23
5035
1
снимки: Pixabay
1

Кога, къде и защо възникна този прословут Ковид-19? Това е въпросът, който всички не спираме да се питаме през последните месеци. Съществуват много разнопосочни мнения по темата, но последно проучване на Харвард и на болница в Ухан доказва, че коварният вирус е ударил Китай още през лятото.

И докато цял свят живее с мисълта, че заразата е плъзнала едва в края на 2019-а, учените откриват, че тя е съществувала месеци преди това. А СЗО получава сигнал от Пекин чак на 31-ви декември. Малко преди това в китайските болници започват да отчитат бум на тежки случаи на пневмония. Паркингите на лечебните заведения ставали все по-пълни, все повече хора постъпвали с тежки симптоми и това е било индикация, че се случва нещо сериозно. С времето става ясно, че някаква инфекция застига все по-голяма част от народа и така и не се наблюдава отлив.

жена, лекар

В хода на проучването експертите от Харвард забелязват, че още от лятото на 2019-а търсенията в Гугъл на думите „диария“ и „кашлица“ са се увеличили в пъти повече в района на цял Китай.

Известно е, че мъчителната суха кашлица е един от симптомите на Ковид-19 и от лятото до края на годината все повече пациенти се оплаквали от нея. Други пък показвали друг признак за заболяването, а именно диария и други проблеми, свързани с храносмилателната система.Нарастването на пациентите с тези две оплаквания започнало малко преди обявяването на епидемията в Китай през декември. Смята се, че първият регистриран случай датира от ноември, но според експертите от Харвард вирусът е съществувал много преди това, още от лятото на 2019 г.

коронавирус

Четете още: Защо жените от Сърница мълчаха и криеха, че са болни от коронавирус

Още по темата

Коментари

1 :
  26 ноември 2020 | 12:22 отговор
 

Жълтите комунисти са най-гадните уроди на планетата. Редовно унищожават хора и потулиха причините за пандемията с цената на много мъртви хора. Не искат и да плащат компенсации на света, че пуснаха вируса по планетата. Тръмп си казва откровено, че вирусът е вина на Китай, но не искате да го слушате.

 

Добави Коментар

Най-четени