Автор
Астролог - Ивелина Пенчева

Упражнение за щастие от Ричард Гиър

Основният враг за един щастлив живот са негативните мисли. Психолозите казват, че те причиняват повече вреда на здравето, отколкото пушенето или пиенето на алкохол. И въпреки че са създадени много техники и практики за борба с негативните мисли, хората продължават да страдат от отрицателни емоции. Как да се справяме с тях и как да станем по-щастливи? Може би упражнението за щастие от Ричард Гиър ще помогне.

Ето какво споделя той:

„Има едно мощно упражнение, съвсем просто, което започнах да прилагам преди много години. Когото и да срещна по пътя си, независимо дали е човек, или насекомо, първата мисъл, която изпращам на това същество е: "Желая ти щастие!" Но най-важното е тази мисъл наистина да бъде първата: "Желая ти щастие!". Тя напълно променя това, което се случва между вас и това създание. Казвам това, изхождайки от личен опит.
Понякога е изключително трудно, когато срещате негативно настроен човек, когато се изправяте лице в лице с неочаквано трудна ситуация... И медитациите много ми помагат, като ме учат да не допускам отрицателни емоции. Получавате възможност да създадете пространство около себе си... Виждаш как се появява тази негативна емоция и преди да вземе "връх" над теб, ти успяваш да я трансформираш...”

Четете още: Тайният език на тялото: Настинката е първият сигнал за преумора