Успокойте нервите с лимонова вода!

26 септември 2014 | 14:25
5142
1
1

Ако стомахът ви е здрав и не ви мъчат киселини – запасете се с повечко лимони. Лимоните са изключително полезни за хора с напрегната нервна система!

Водата с лимон е в състояние да подейства успокояващо на чувствителните хора и най-вече на емоционалните дами, описват от medikforum.ru. Канадски учени от университета в Онтарио са достигнали до извода, че лимоните помагат за стабилизиране на нервната система. Те дори препоръчват на хората, склонни към изблици на емоции, да излизат от дома си с бутилка вода с лимон.

Всички мислят, че киселият лимонов сок по-скоро ободрява. Но – оказва се – е точно обратното. Лимонът успокоява нервната система, като потиска активността на стресовите хормони.

Четете още: Сладък еликсир срещу пролетна умора

Лимонът помага на организма да се бори успешно със стреса и депресиите, а в същото време притъпява и чувството на глад. Има и друг добър ефект за любителите на лимони: в кората на този цитрус се съдържа много пектин, а той е добър помощник при всеки опит за стопяване на излишните килограми, пише lekuva.net

Още по темата

Коментари

1 Диетосексулог!
  26 септември 2014 | 22:18 отговор
 

Може да си изпечете няколко мазни пържолки на сксра Да ги полеете убилно с лимонов сок. Снабдете се с качественно вино и поканете саседката. В този случай Лимона действа БОЖЕСТВЕНО! А ако ви свари съпругата ви??????????????

 

Добави Коментар

Най-четени