Ваня Червенкова разкри как се е лекувала от коронавируса

Днес екипът ни попадна на един любопитен и важен фейсбук пост. Публикацията е на бизнесдамата Ваня Червенкова, а това, което ни привлече вниманието, са именно предписанията на лекарите, които тя е трябвало да спазва по време на домашното си лечение от Ковид-19. Ето какво по-точно споделя Ваня на профила си в социалната мрежа:

"Привет на всички, които ще прочетат този пост... Може и админите на ФБ да не го разрешат, защото ще си позволя да дам съвети как се лекувах по време на карантината. Напоследък се увеличават приятелите, познати, а и много непознати, които ми се обаждат и пишат, за да споделя всичко, през което преминах.. Искам да го споделя, виждайки застрашителния брой в статистиката и от цялото си сърце да помогна с опита, който имам. Разговаряла съм с много лекари както в България, така и в Русия. В Москва се срещнах и със завеждащия ковид отделение за цялата Московска област. И така:

View post on Instagram
 

Изключително е важно да запазите спокойствие и при първи признаци да започнете лечение. Казвам какво съм приемала аз, за да няма проблеми с администрацията на мрежата!!! 7 до 9 дни антибиотик Сумамед 500 мг, дексометазон таблетки, Фраксепсрин на инжекции или аквилон рапид, изопринозин или имунофан, корвирал, при температура Нурофен стопколд!!

Изключително ВАЖНО: 3 литра вода в която има настърган хрян и джинджифил, 7 лимона, 2-3 лъжици мед, 1 лъжица куркума. Сместа не се вари! Престоява 2 часа, прецежда се и се пие по една чаша НА ВСЕКИ ДВА ЧАСА!!!! На всеки ДВА ЧАСА!!!

Много ВАЖНО!!! Да стоите и спите на проветрено място. Непрекъснато да се проветрява! Тъй като потенето е неестествено и много при повечето заболели, да се къпете след всяко потене и да се преобличате!

Обикновено на 7-8 ден се губят обоняние и вкус, аз започнах прием в големи количества на витамин В комплекс! Тези, които могат да си позволят, да си купят пръстов пулсоксиметър, за да се следи непрекъснато кислородната сатурация!

МНОГО ВОДА И ЧАЙ!!! Лека храна, избягвайте меса и млечни продукти! Да! Непрекъснато ще ви се спи. Никакви физически натоварвания, никакви сауни и парни бани!
Почивайте, спете, пийте много вода с лимони! Не се отчайвайте, ако се почувствате добре и изведнъж отново се влошите! Така е до 14-18 ден. Загубилите вкус и обоняние ще започнат възстановяване след около месец!

Седмица, десет дни след като се излекувате, организмът ще започне да изгражда антитела. Добре е да си пуснете тест за тях!

Не подценявайте ВИРУСА! Всички конспиративни теории в момента няма да обсъждаме! Аз също имам свое становище и съм го споделяла неведнъж. Целта на този пост е да споделя опита си! Аз не съм лекар, всеки от Вас има личен лекар и се консултирайте с тях!

Завърнах се наскоро от Москва. Там исках да се ваксинирам с руската “СПУТНИК V”. Много важно, което ми споделиха руските лекари! Ваксина не се прилага година след като сме минали COVID-19!!!! За останалите е въпрос на личен избор, но при прилагането ѝ трябва да останете под лекарско наблюдение 180 дни/ това е правило в Русия/

Прегръщам Ви и на всеки, който преминава през това, желая бързо възстановяване.
Никой и нищо не е по-силно от нас самите!!!!

ЩЕ СЕ ПРЕБОРИМ И С ТОЗИ БИЧ!
Ние, хората, можем всичко, СТИГА ДА ГО ПОИСКАМЕ!!!!"

View post on Instagram