Вариантът Омикрон се разпространява около 3 пъти по-бързо!

28 ноември 2021 | 12:45
1246
2
Снимки: Pixabay
2

Новият щам на COVID-19 – Омикрон, се разпространява около 3 пъти по-бързо от предишните. Това сочат последните данни, които са получени от Южна Африка тази нощ. Това съобщи пред Нова телевизия проф. Радка Аргирова, член на експертния съвет към министъра на здравеопазването.

„Знаем, че има над 50 мутации. Част от тях ги знаем от Делта и Алфа вариантите. Знаем какво могат да причинят тези мутации”, каза проф. Аргирова.

„Предполагам, че ваксинираните ще са достатъчно предпазени. Една част от мутациите са характерни и при предишни варианти и ваксините вече действат срещу тях. Но е възможно да не е на 100% това действие, което е нормално”, обясни проф. Аргирова.Експертът обяви, че ще има няколко типа нови лекарства. Едните ще имат профилактични действия. „Ще има и такива за хора, които не успяват да изработят антитела от ваксините”, обясни проф. Аргирова.

Четете още: Новият смущаващ щам на COVID-19 вече е в Европа

Коментари

2
  09 декември 2021 | 23:32 отговор
 

 
1 GaladriEl
  28 ноември 2021 | 17:10 отговор
 

Света е променен усеща се в водата земята и въздуха Много вече е безвъзвратно изгубено Старият свят потъва онова което някога е било ще бъде изличено и забравено завинаги Малкото живи помнещи стария свят ще изчезнат 0рkите на тъмнината ще овладеят света с терор хаус и жестокост невиждана досега Стойте на страната на Светлите сили нищо не може да корумпира и пречупи вашият Безсмъртен Животворящ Вечен Дух.Opkите на Луцифер c неживи мъртви слуги на Тъмнината ще угаснат мъртви завинаги за вечността.

 

Добави Коментар

Най-четени