Автор
Woman.bg

Вижте кои са храните, с които да прочистим тялото си

В този забързан свят на все по-нарастващо напрежение, лоши навици, мръсен въздух, липса на хидратация, движение и недостиг на време е повече от важно да имаме повишено внимание към храната. Вярвайте, съвсем не е маловажно да избирате здравословното хранене и да избирате стриктно какво точно консумирате. За да прочистите възпаленията в организма си и да изчистите кръвта си е препоръчително да похапвате определени продукти, които чудотворно въздействат върху човешкото тяло.

Сигурно се досещате, че горещо ви препоръчваме да залагате повече на плодовете и зеленчуците, но ето кои точно трябва да бъдат те, за да си направите отличен зимен детокс.

Тиква



Царицата на зимната трапеза, която можете да консумирате буквално под всякаква форма. Независимо дали ще си спретнете вкусна супа, като добавите и малко джинджифил или ще си я сварите с малко мед, канела и орехи, ще направите огромна услуга на здравето си. Тиквата е добър източник на антиоксиданти и освен че ще се пречистите, можете да редуцирате и излишното тегло. На това му се вика вкусен детокс!

Моркови



Откъдето и да го погледнем, морковите са си източник на здраве. Още в момента, в който отхапете едно парче от това оранжево чудо на природата, моментално се чувствате по-добре и освежени. Морковите са отлични съюзници в прочистването на черния дроб.

Чесън



Да, може и да не ухаете прекрасно, след похапнете вкусно топло ястие с няколко скилидки чесън, но истината е, че това ще ви спаси от болестите, а също и ще прочисти вече натрупаните токсини в кръвта. Това се случва, благодарение на богатото наличие на сяра в чесъна.

Орехи

Специално за почитателите на ядките, които не искат да залагат само на плодове и зеленчуци. Орехите са прекрасна опция, с която да поддържате добро здраве и да рестартирате организма. Те са си чист еликсир, за който тялото ви ще ви благодари щедро.

Четете още: Бърз тест: Грози ли ви бърнаут и има ли риск да "прегорим" от работа