Учени твърдят, че отрицателните мисли и емоции на хората са причина за природните бедствия и нещастните случаи. Те нарушават естествените процеси и хармонията във Вселената. Това означава, че „лошите“ очи и урочасването съвсем не са бабини девитини, а си имат своето логично обяснение. До това заключение са стигнали руски физици, базирайки се на теорията на торсионните полета, които могат да лекуват, разболяват и влияят на психиката.

Какво представлява т.нар. торсионно поле? Всичко, което се върти, създава торсионно поле. Независимо дали е електрон, вентилатор, сешоар, колело на велосипед, или Луна. Торсионното поле не пренася енергия, а разпространява скорострелно информация за всички събития в миналото, настоящето и бъдещето. Скоростта му е над 1 млрд. пъти по-голяма от тази на светлината.



Българският физик акад. Божидар Палюшев, например, сравнява торсионното поле с въртенето на течността, когато разбъркваме чая с лъжичка.

Според руския акад. Анатолий Акимов – един от създателите на авангардната теория за торсионните полета, всеки човек е източник на торсионно поле, заредено с цялата информация за него самия и за здравето му. Той е категоричен, че торсионните полета притежават памет, съпоставима с тази на човека. Най-силна памет има свръхразумът - или Бог. Това, според него, е „мозъкът“, който има обем на нашата Вселена.

Руският физик Виктор Шкатов – поддръжник на теорията, пък твърди, че торсионни полета се генерират и без наличие на въртене. Това се случва, дори когато говорим, пишем, мислим, смята той. Виктор Шкатов е известен с това, че е разработил уред за измерване силата на торсионните полета. С него той определил какво торсионно поле генерират отделни букви и символи. Доказал е например, че името Христос, написано на лист хартия или произнасяно на глас, създава дясно торсионно поле, което действа като защита. Това обяснява целебната сила на молитвите, категоричен е той.

Или иначе казано, с мислите си, емоциите и думите си, всички ние пораждаме торсионни полета. Ако сме изпълнени с отрицателни чувства, полетата са леви, с неблагоприятен ефект не само върху човешкия организъм, но и върху околната среда. Ето защо много учени твърдят, че негативните емоции, излъчени от нас в пространството, могат да станат причина за нещастни инциденти и природни бедствия.



И така, да се върнем към „лошите“ очи. На базата на гореказаното учените стигат до извода, че погледът може да играе ролята на опасно оръжие, което с мощната си отрицателна сила да пробие защитната обвивка, да проникне в организма ни и да го препрограмира. Така енергията ни вместо да се справи с пробойната, започва да изтича през нея. Дори и учените са съгласни, че „лошите“ очи са особено опасни за новородените и бебетата в първите месеци след раждането им. Всички сме чували предупрежденията на бабите, според които 40 дни новородените трябва да се пазят от чужди погледи. Може би е време да им повярваме наистина!

Четете още: 8 бабини деветини за бременни, в които е време да повярвате